"La DUI constituiria un escenari límit per als Mossos d’Esquadra i Policies Locals"
Redacció │ Barcelona

Pont i Guardans auguren la suspensió de l’autonomia en Seguretat Pública, Educació i Mitjans de Comunicació - “Proclamada una DUI (Declaració Unilateral d’Independència) immediatament després s’ordenaria la detenció del president de la Generalitat per part dels Mossos d’Esquadra” - Més de 17.000 Mossos i 10.000 Policies Locals integren la Policia de Catalunya

Image

En declaracions al diari Nació Digital d’Albert Pont, nou president del Cercle Català de Negocis, afirma en relació al seu últim llibre “Addendum. L’endemà de la independència”, que a “L’Estat no li quedarà més remei que utilitzar la força”. Però lluny de la fotografia descrita per molts consistent en Guàrdies Civils a la Generalitat, Pont i Guardans coincideixen en que serà mitjançant els cossos de policia de Catalunya que es mantindrà l’ordre constitucional.

Publicat l’informe anual britànic sobre ciutadans morts durant intervencions policials o a les 48 h
Redacció │ Barcelona

L’any 2012 van morir 36 ciutadans del Regne Unit durant intervencions policials o sota custòdia, i 30 van morir en accidents de trànsit en persecucions o per conducció policial d’emergències - Més de 60 persones van suïcidar-se a les 48 hores posteriors a una imputació policial: la salut mental dels finats és el factor principal determinant en la mort de gran part dels casos objecte d’estudi

Image

En el marc de les funcions de supervisió dels cossos de seguretat que li encomana la Llei de Policia Anglesa, la Comissió de queixes independent de la policia britànica (IPCC) ha fet pública la memòria anual en relació a persones que han mort arrel d’actuacions policials, detencions i en posterioritat a aquestes.

Informe: Deaths during or following police contact

Les institucions més valorades per la ciutadania al baròmetre del CIS són els serveis de policia
Redacció │ Barcelona

Els ciutadans suspenen Monarquia i Govern i només aproven les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat

ImageEls espanyols només atorguen una nota de 3,96 punts a la Monarquia, segons reflecteix el Baròmetre d'Abril del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), fet en els dies que el jutge José Castro va decidir citar com a imputada la filla menor del Rei, Cristina de Borbó, en el cas Urdangarin. La Monarquia figura en sisè lloc a la llista de les institucions, per sota de la Guàrdia Civil (5,71), la Policia (5,65), les Forces Armades (5,21), els mitjans de comunicació (4,79) i el Defensor del Poble (3,94).

El Gobierno de Navarra pretende suprimir las 126 horas de formación física en la Policía Foral
Agències

Las pruebas pasarán a ser voluntarias y la compensación se disminuirá paulatinamente, hasta desaparecer en 2016

Image

La Dirección General de Interior del Gobierno de Navarra, con Patxi Fernández a la cabeza, sigue empeñada en alcanzar la cuadratura del círculo en la Policía Foral: conseguir que le salgan las cuentas presupuestarias sin que el servicio policial resulte perjudicado. Y ello parece pasar indefectiblemente por recortar los derechos adquiridos por el colectivo a lo largo de su historia. Ahora le toca el turno a las 126 horas anuales destinadas a la preparación física de los agentes, que el Ejecutivo de UPN pretende suprimir mediante un Decreto Foral, cuyo borrador ha caído como un mazazo en el seno del Cuerpo autonómico.

Nou episodi de descoordinació greu entre Urbana i Mossos en un tiroteig amb ferits
Redacció │ Barcelona

El Sindicat CCOO ha denunciat en un comunicat que un tiroteig i posterior fugida de delinqüents succeït el passat cap de setmana, el qual va ser gestionat per operadors de Mossos d'Esquadra de Sala Conjunta, no es va comunicar en cap moment a les patrulles de guàrdia urbana, amb el consegüent risc pels agents municipals

Image

En un full informatiu enviat a tots els agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el sindicat CCOO ha denunciat que el passat cap de setmana es va registrar un tiroteig amb ferits a un barri de Barcelona, en el que van fugir els autors dels trets amb les armes, sense que s' informés en cap cas als agents mitjançant emissores de ràdio ni ordinadors embarcats, fet que va posar en perill objectiu als agents municipals.

Mètodes antiavalots i de control de masses, a examen al Parlament


La comissió podrà analitzar les experiències i mètodes d'altres països, incloent entre altres, la utilització de cavalls, gossos, canons d'aigua, dispositius acústics, gasos i ones microones.

Image

ImageEn el ple d'ahir al Parlament de Catalunya es va acordar crear una comissió d'estudi sobre els models de seguretat i ordre públic i l'ús de material antiavalots en esdeveniments de masses. Aquest acord suposarà la immersió de la classe política en la Brigada Mòbil, el qual els permetrà conèixer de primera mà el repte operatiu que suposa fer front als desordres públics.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 7 - 12 de 47
webpolicial » Inici
Go to top of page