Pujol valora positivament l'aturada en la convocatòria de noves places de mosso
Redacció │ Barcelona

"necessitem païr els 17.000 agents; alguns que han accedit no tenien vocació ni sentiment de país" - Atribueix criteris nacionalistes i no de qualitat professional

Image

Durant el primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos d'Esquadra (SICME), l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assenyalat que, "avui dia, fer de policia és difícil perquè l'agent està al carrer davant de moltes situacions que no són fàcils com manifestacions o concentracions". L'expresident ha fet declaracions referides a l'aturada forçada de les convocatòries d'ingrès, valorant l'assumpte del desplegament de forma molt diferent a com s'havia fet fins ara.

"Només hi ha dos camins: o deixar de ser instructor per dignitat o aprovar tothom pel broc gros"
Opinió: Jaume Clotet

No només tenim un problema amb les proves d’accés a l’Escola de Policia (rebatejada amb el nom light d’Institut de Seguretat Pública de Catalunya), sinó que un cop els aspirants o opositors passen l’examen d’ingrés és pràcticament impossible que suspenguin el curs, encara que siguin manifestament inhàbils o incapaços d’aprovar-lo. Les presses per enllestir el desplegament i la necessitat de penjar-se’n les medalles polítiques van fer que, sobretot durant el mandat del conseller Joan Saura, es decidís que no hi podia haver cap baixa ni vacant en cap convocatòria.

Cop de Vigilància Duanera i Policia Nacional contra les màfies xineses
Redacció │ Barcelona

L'Audiència Nacional ha emès ordres de detenció per 108 persones, entre elles regidors i policies - El jutge els acusa d'una desena de delictes que van de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, tràfic d'influències, extorsió, prostitució i suborn

Image

Els detinguts de l'operació "Emperador" contra organitzacions de blanqueig de diners liderades per xinesos comencen a declarar a última hora del matí d'aquest dimecres davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu. Passaran pel seu despatx per grups en els pròxims dies com mínim 80 persones entre les que hi ha el conegut empresari xinès Gao Ping, l'actor porno Nacho Vidal i el regidor de Participació Ciutadana i Seguretat de l'Ajuntament de Fuenlabrada, José Borràs. També hi ha funcionaris com una treballadora de la Subdelegació del govern espanyol a Zamora. La trama defraudava entre 200 i 300 milions d'euros l'any.

Interior prohibeix als mossos utilitzar distintius i emblemes a les xarxes socials
Redacció │ Barcelona

Fins ara molts policies publicaven als seus perfils de Facebook i twitter els escuts del cos o de les seves unitats com a signe d'orgull de pertinença - La instrucció, a la qual ha tingut accés webpolicial, recorda les possibles responsabilitats disciplinàries en cas d'incompliment - La marca dels Mossos d'Esquadra continua essent utilitzada, sense autorització, en establiments de venda de reproduccions de plaques i material tèxtil amb escut

ImageCoincidint amb la difusió del vídeo dels policies de Cerdanyola, el Director General de la Policia va dictar el passat 2 d'octubre la Instrucció 13/2012 per la qual es prohibeix als mossos la utilització a les xarxes socials dels signes gràfics policials per a usos particulars. Segons el decret la mesura persegueix evitar possibles confusions sobre la imatge i la realitat del cos de Mossos d'Esquadra i sobre les competències i objectius d'actuació del Departament.

Anteproyecto de Reforma del Código Penal
La Moncloa
  • Se suprime la falta de hurto para sustituirla por un delito leve de hurto que castigará los casos en los que lo sustraído no supere los mil euros.
  • El matrimonio forzado se tipifica como delito agravado de coacciones.
  • Se crea un nuevo tipo penal de acoso para castigar conductas que, sin emplear la violencia, coartan la libertad de la víctima mediante vigilancias o llamadas reiteradas.
  • Se castiga la divulgación de imágenes íntimas sin consentimiento de la víctima, aunque ella se las facilitase a alguien.
  • Será delito cualquier acto sexual con menores de trece años y hasta los dieciséis años se considerará abuso sexual cuando exista engaño o se abuse de una posición de confianza, autoridad o influencia.
  • Se amplía el comiso, además de a los delitos de terrorismo y crimen organizado, a los de blanqueo, receptación, trata de seres humanos, prostitución y abuso de menores, tráfico de drogas, falsificación de moneda y corrupción.
  • Se agiliza la cancelación de antecedentes penales.

El Consejo de Ministros ha recibido un informe del ministro de Justicia sobre el Anteproyecto de reforma del Código Penal, y ha decidido remitirlo para su dictamen a los organismos competentes. Con el nuevo texto se procede a la revisión del sistema penal para dar respuesta a las nuevas formas de delincuencia, a la multirreincidencia y a los delitos más graves. A las principales novedades del texto legal, ya incluidas en el informe que estudió el Consejo de Ministros el pasado 14 de septiembre, se han introducida algunas más a petición de otros Ministerios. El Ministerio de Justicía tiene la previsión de entrada en vigor en un año, si se cumple su calendario.

La participació privada en els serveis penitenciaris: evidències del Brasil, França i Estats Units
via @esadepublic, Sandro Cabral i Stéphane Saussier

Als Estats Units hi ha 264 centres penitenciaris i de detenció amb més de 99.000 interns, gestionats directament per corporacions privades

Image

Els darrers trenta anys, diversos països han franquiciat els seus serveis penitenciaris a entitats privades. S’han dut a terme pocs estudis empírics en què es compari la governança pública i la privada de les presons, tot i que les presons s’utilitzen regularment com un exemple per il·lustrar els models econòmics relacionats amb les funcions del govern (Hart, Shleifer i Vishny, 1997; Hart, 2003). També és escassa la literatura en la qual es comparen els resultats de les presons públiques amb els de les privades en diversos països (Boin, James i Lodge, 2006). En un intent d’omplir parcialment aquest buit, presentem alguns resultats parcials d’acords publicoprivats en els serveis penitenciaris de tres països: el Brasil, França i els Estats Units.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 31 - 36 de 47
webpolicial » Inici
Go to top of page