La Urbana investigarà furts, salut publica i violència domèstica a partir de 2013
Redacció │ Barcelona

Els propers dies culmina el procés de selecció dels 30 primers agents de la Unitat de Investigació de la Guàrdia Urbana - Amb més de 300 furts diaris, Barcelona s'ha convertit en una de les capitals europees on tenen més incidència els delictes menors

Image

En una entrevista a Joaquim Forn publicada a El Periódico (@antoniobaqueroi), el Primer Tinent d'Alcalde de Barcelona ha explicat les polítiques de seguretat per als propers anys. Enguany la novetat serà la posada en marxa d'una Unitat d'Investigació. Fins ara, la policia local barcelonina només exercia funcions de Policia Judicial en Delictes contra la Seguretat en el Trànsit.

Per a tu, per als que estimes: fes-te la prova
Redacció │ Barcelona

El dia Internacional de la prova de detecció del VIH té com a objectiu fomentar el diagnòstic precoç

ImageEn poc més de 20 anys el avenços mèdics han aconseguit convertir una sentència de mort en una enfermetat crònica. Aquestes canvi d'escenari ha portat alguns sectors de la societat a relaxar-se i sentir llunyans els perills de contraure la infecció per VIH. Avui a Espanya més de 30.000 persones desconeixen que són portadors del virus. En l'exercici professional la SIDA no ha passat desapercebuda. Tot i conèixer les vies de contagi avui es viuen comportaments d'estigmatització i indiferència contra detinguts seropositius. Alguns ciutadans són discriminats per aquest motiu.

Pel que fa a agents seropositius, a diferència d'altres policies europees, tant Mossos d'Esquadra com les policies locals no disposen de polítiques per a la continuïtat en els seus llocs de treball d'agents seropositius que segueixen els tractaments i que no han desenvolupat la malaltia.

Independència de Catalunya: sí o no ?
Debats

Image

Aclariment: La imatge no és d'elaboració pròpia de webpolicial, sinó que ha estat utilitzada en una campanya d'una associació contrària al projecte independentista. Aquesta imatge no representa la opinió de webpolicial, i tot que es tracta d'un muntatge gràfic exagerat, s'ha cregut convenient utilitzar-la per promoure el debat en aquestes pàgines. La imatge en si mateixa no és l'objecte d'aquest debat, sinó els arguments en un sentit o un altre.

CiU proposa assumir Duanes, Estrangeria, Policia de Fronteres i Salvament Marítim
Redacció │ Barcelona

El programa de Convergència i Unió proposa dotar-se de tots els instruments necessaris en política de seguretat per a la consecució de l'Estat Propi - El projecte sobiranista preveu assolir d'una vegada el sistema nacional de policia integrat per Mossos d'Esquadra i els cossos de policia local sota la denominació "Policia de Catalunya"

ImageA partir de l'etimologia del terme seguretat i les seves accepcions en llatí, el partit d'Artur Más desengrana els eixos de les seves propostes en aquest àmbit amb l'objectiu de garantir la convivència ciutadana com una condició prèvia per l'exercici dels drets. Com a novetat, el programa incorpora les sigles EE per a referir-se a aquelles mesures que són necessàries per a dotar-se d'estructures d'estat. En l'àmbit d'Interior enumera la cooperació policial internacional, la seguretat de ports i aeroports i salvament marítim, el control duaner i l'expedició de passaports entre altres.

Felip Puig, la lleialtat i els mossos
Sebas Martín │Vinyetes anteriors

Image

Puig demana als mossos lleialtat en cas de xoc entre "legalitat jurídica i legalitat democràtica"
Redacció │ Barcelona

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha definit aquest dijous els Mossos d'Esquadra com una "estructura d'estat" que, "en moments de canvis substancials com l'actual", aporta seguretat al país

ImageSegons el conseller, "en situacions d'incertesa, el ciutadà busca punts de referència i seguretat, i la policia ho és". Puig ha assistit al primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos d'Esquadra (SICME), on s'han aprovat els estatuts i s'han elegit els càrrecs de l'ens. El conseller ha demanat respecte per la legalitat i ha assenyalat que, en aquest context de canvi, "hi podran haver moments en què hi hagi gent que vulgui contraposar una legalitat jurídica a una legalitat democràtica". En aquesta tessitura, Puig s'ha mostrat convençut que els Mossos d'Esquadra "estaran al servei del país i de les seves institucions".

Els Mossos, a Puig: "No som l'Exèrcit d'un país"
Navarro titlla Puig d'"irresponsable" per les seves declaracions

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 25 - 30 de 47
webpolicial » Inici
Go to top of page