El sou d'un mosso passarà dels 2000 € en tres anys mentre algunes policies són mil.leuristes PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 14 febrer de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageDesprés de dos dies d'estira i arronsa entre sindicats i administració, totes les parts han acordat un increment brut de 2000 euros a completar en tres anys i el pagament de la nocturnitat amb 18 euros per torn treballat. Un cop més la segona activitat ha caigut de la negociació, tot i que hi ha un compromís del conseller per resoldre aquest punt. Fins avui la Generalitat no ha fixat els mínims i màxims retributius de policies locals d'acord amb les competències de coordinació.

Tot i que una sentència del Tribunal Constitucional sobre l'abast del terme “coordinació de policies locals” inclou fixar els mínims i màxims de les retribucions bàsiques, fins avui la Generalitat no ha fixat els mínims. Aquest fet ha generat una forta mobilitat entre policies locals, i ha enquistat situacions d'interinitat il·legals en moltes plantilles de policia.

A banda de l'augment salarial, aplicable a partir de l'abril, en els pròxims anys sindicats i administració hauran de negociar sobre l'estabilitat dels horaris, regulació de les mesures compensatòries per la disponibilitat, un projecte de desenvolupament del lloc de treball i un estudi de càrregues de treball i responsabilitat dels llocs de comandament. L'acord salarial estableix que fins a l'1 de gener de 2011 el sou dels mossos tindrà un augment gradual, complements a banda, fins arribar a aquests 2.000 euros, un 40% enguany, 25% l'any vinent, 20% el 2010 i 15% el 2011. A més el complement de nocturnitat serà de 18 euros per nit treballada, i també serà gradual a partir de l'any vinent, 7,2, 12,6 el 2010 i 18 acordats al 2011. En aquest sentit, el Departament ha destacat que amb aquest increment el sou d'un mosso, que actualment cobra uns 30.165 euros, passarà a equiparar-se amb el d'un bomber en igualtat de treball en jornada nocturna.

Segons Saura aquest acord “dóna resposta a una demanda històrica dels sindicats” i a un compromís adoptat pel conseller el dia de les Esquadres de l'any passat, a banda de destacar que arriba en un moment important i “estratègic” per la finalització del desplegament. L'acord ha de ser ratificat pel Consell de la Policia i també incorpora compromisos a negociar en els pròxims quatre anys com l'estabilitat horària, les mesures compensatòries per la disponibilitat o un projecte de llocs de treball.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page