Un subordinat de la intendent del comitè d'ètica pretenia falsificar l'estadística de delictes PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 13 febrer de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageSegons pública el diari El País, alguns comandament havien donat instruccions per escrit per maquillar l'estadística policial a Sants-Montjuïc, atribuint fets delictius a Ciutat Vella o l'Eixample. El rotatiu atribueix exclusivament la decisió a un subinspector del cos, mentre que a fòrums no oficials dels mossos s'amplia fins a la cap de l'ABP, la Intendent Cristina Manresa, que també és la representant dels Mossos d'Esquadra en el Comitè d'Ètica Policial.

A diferència de situacions en què han estat implicats agents de l'escala bàsica per fets menys greus, cap dels comandaments implicats ha estat suspès de sou i feina, ni el Departament d'Interior ha fet una denúncia pública dels fets.

Segons el rotatiu El País, l'ordre per escrit feta per un subinspector mai s'hauria arribat a aplicar. Els fets haurien motivat el canvi de destí del presumpte responsable. El mateix diari recull entre cometes que el document hauria estat elaborat pel sotsinspector “a títol personal”.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page