173 denuncies el 2007 per agressions en seus policials o presons PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 04 febrer de 2008
Redacció │ Barcelona

L'any passat la Coordinadora per a la prevenció de la Tortura va rebre 173 denuncies de persones que havien patit agressions o maltractaments quan es trobaven detinguts en seus policials, judicials o dins de les presons. D'aquestes dades, 128 corresponen a denuncies contra els Mossos d'Esquadra, mentre que la resta es reparteixen entre funcionaris de presons, Cos Nacional de Policia o agents de les diferents policies locals. Les dades s'han donat en la presentació del llibre “Privació de Llibertat i Drets Humans. La tortura i altres formes de violència institucional a l’Estat espanyol.”, fet per l'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la Universitat de Barcelona.

Jorge del Cura, portaveu de la Coordinadora per a la prevenció de la Tortura a l'Estat Espanyol, ha explicat que aquestes dades són provisionals, ja que fins la presentació de l'informe anual d'aquesta plataforma al maig encara s'han de tancar i comprovar diverses denúncies.

També ha explicat que Catalunya és la comunitat d'autònoma de tot l'Estat on es reben més denuncies per tortures contra els cossos de seguretat o funcionaris de presons, seguida de Madrid, Andalusia, Euskadi i Galícia. De moment al conjunt de l'estat s'han rebut 720 denuncies, tot i que segons Jorge del Cura, s'espera 'incrementar' aquesta xifra. Segons l'informe presentat l'any passat, al 2006 a Catalunya es van comptabilitzar 144 denuncies, amb 62 casos d'agressions, i d'aquests a Barcelona es van registrar 129 denuncies, amb 51 cassos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow 173 denuncies el 2007 per agressions en seus policials o presons
Go to top of page