El jutge retira l'arma al mosso que va disparar a un home en una gossera de Barcelona PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 28 gener de 2008
Agències

Un jutge de Barcelona ha retirat l'arma reglamentària a l'agent dels Mossos d'Esquadra que va disparar dues vegades a un home que mostrava una actitud agressiva en una gossera de Barcelona a l'entendre que de moment no s'ha evidenciat que disparés "en legítima defensa". En la resolució, el titular del Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona accepta així la petició d'aquesta mesura cautelar reclamada per l'acusació particular, però que no comptava amb el suport de la fiscalia.

El magistrat disposa així que l'agent entregui la seva arma reglamentària al servei d'armes de la policia autonòmica per un "presumpte ús irregular" de la pistola i l'inhabilita perquè la recuperi durant el temps que duri el procediment obert per investigar els fets.

"Conjurar una situació de perill"

En contra del que havien argumentat els superiors de l'agent, que havien assegurat que va disparar en defensa pròpia, el jutge d'instrucció estima que "la legítima defensa no s'imposa com una evidència".

Per això, atenent "al fi legítim de conjurar una situació de perill, derivada del presumpte ús irregular de l'arma reglamentària", exigeix acordar la mesura cautelar perquè la torni temporalment.

Els fets es van produir el passat 8 de gener, quan Mihaita B. es va presentar al matí a la gossera situada a la carretera de Sant Cugat i, presumptament amb una actitud violenta, va impedir l'entrada al personal del centre, va donar un cop de puny a un treballador i va causar danys a dos vehicles dels treballadors i desperfectes en les instal·lacions.

Ferides a l'abdomen, el braç i el gluti

Dos agents dels Mossos que van anar al lloc dels fets el van instar a deposar la seva actitud però, lluny d'aconseguir-ho, Mihaita B., que portava unes cadenes, va agafar una pala amb la qual va amenaçar els agents i va donar un cop al braç a un d'ells, que va caure a terra.

Com que l'agressor persistia en la seva actitud, l'altre agent va efectuar un primer tret que va tocar Mihaita B., però que no va aconseguir reduir-lo, per la qual cosa va tornar a disparar i, finalment, el van poder detenir. Traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron, el detingut va ingressar a l'uci amb ferides per arma de foc al braç, l'abdomen i el gluti.

El dia dels fets, el cap de la comissaria dels Mossos a Gràcia, l'inspector Jordi Garcia, va declarar que no hi havia "cap dubte" sobre l'actuació de l'agent que va disparar, a l'estimar que havia actuat "en legítima defensa" per "salvaguardar" la seva vida i la del seu company.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El jutge retira l'arma al mosso que va disparar a un home en una gossera de Barcelona
Go to top of page