La Policia Nacional tancarà dotze comissaries de l'àrea de Barcelona però tindrà 700 agents més PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 19 gener de 2008
Agències

ImageEl Cos Nacional de Policia (CNP) tancarà en els pròxims mesos una dotzena de comissaries locals de l'àrea metropolitana de Barcelona i les agruparà per concentrar esforços. Tot i això, a la província de Barcelona hi haurà uns 700 agents més que actualment. El nou Catàleg de Llocs de Treball (CPT) del 2008 té en compte el final del desplegament dels Mossos d'Esquadra, el novembre vinent, i implica canvis importants a l'organització interna de la Policia Nacional.

Dels prop de 3.000 efectius actuals a tot Catalunya, es passaria a uns 3.800. Gairebé tot l'increment es donarà a la província de Barcelona, amb gairebé 700 agents més, i d'aquests, més de 400 corresponen a la ciutat de Barcelona. Això es deu al fet que es reforçaran les unitats i brigades centrals, com les d'Estrangeria i Documentació, Informació, policia Judicial i Delictes Tecnològics, segons han explicat fonts sindicals a Europa Press.

Per no mantenir en funcionament comissaries locals amb plantilles molt petites, s'agruparan els agents i comandaments a comissaries més grans o comarcals. No obstant, el tancament de les comissaries no suposarà la desaparició de les oficines d'expedició dels DNI i passaports, que es podrien mantenir als mateixos emplaçaments o buscar altres locals.

ELS SINDICATS ES QUEIXEN.

Pels sindicats, el nou catàleg té alguns aspectes positius, però també molts negatius. José Manuel García Catalán, del Sindicat Professional de policia a Catalunya, considera que la reestructuració de les comissaries i les plantilles afectarà molt comissaris, inspectors caps i inspectors de les comissaries locals, que veuran reduïdes les seves atribucions al passar a dependre dels comandaments de les comissaries comarcals. També podrien veure reduïts els seus ingressos, al cobrar menys complements i incentius.

Un altre aspecte negatiu, segons el SPP, és que si es redueixen els llocs de treball més qualificats es notarà una "falta d'experiència", el que afectarà a la "qualitat del servei". Segons ell, algunes unitats especialitzades com les d'investigació de delinqüència organitzada o antiterrorisme estan al "límit" mínim de plantilla.

Però per a García Catalán, segons ha explicat a Europa Press, el més "greu" és la indefinició dels llocs exactes que s'eliminaran o traslladaran, el que crea una "gran inseguretat jurídica" als possibles afectats.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La Policia Nacional tancarà dotze comissaries de l'àrea de Barcelona però tindrà 700 agents més
Go to top of page