CNI i Guàrdia Civil avorten atemptats imminents d'Al-Qaida en una operació al Raval de Barcelona PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 19 gener de 2008
Redacció │ Barcelona

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que els 14 presumptes terroristes islamistes detinguts aquesta matinada a Barcelona formen part d'"un grup amb un nivell d'organització important" que estarien aprovisionant-se de material i preparant-se per cometre atemptats.

Rubalcaba ha confirmat que la Guàrdia Civil ha registrat una mesquita, que era un centre de culte no oficial, domicilis particulars i altres edificis en l'operació policial. S'han fet 5 escorcolls en domicilis dels carrers Hospital, de la Cera, Riereta i Erasme Gener al Raval i al carrer Maçanet al barri de Santa Caterina. Tots aquests locals es troben en una zona amb important presència de la comunitat pakistanesa.

En els registres, la policia ha trobat algun tipus de substància per fabricar explosius i quatre temporitzadors que servirien per perpetrar atemptats. A més, fonts pròximes a la investigació han informat que en el centre de culte no oficial registrat es portaven a terme trobades clandestines en les quals, a banda de pregàries, es feien tasques de proselitisme.

Els detinguts són 12 homes de nacionalitat pakistanesa i 2 més amb passaport indi. Rubalcaba admet la possibilitat que no tots estiguin implicats en el mateix grau en la cèl·lula. De moment els arrestats han estat traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia de Barcelona, i estan a l'espera de ser conduïts a Madrid.

El ministre de l'Interior també ha explicat que en tot moment ha estat en contacte amb la Conselleria de l'Interior de la Generalitat. Precisament el seu titular, Joan Saura, ha comparegut mitja hora després del ministre per oferir les seves explicacions. Saura ha confirmat que el grup estava disposat a atemptar però ha negat que tinguessin un material prou elaborat com per dur a terme una acció imminent. També ha deixat a l'aire la possibilitat que la cèl·lula volgués atemptar a la capital catalana.

El conseller d'Interior ha negat qualsevol relació dels detinguts amb un grup de 5 pakistanesos desarticulat l'any 2004 que van ser condemnats a penes de fins a 9 anys de presó. Van ser acusats per pertinença a un grup terrorista relacionat amb Al-Qaeda denominat Sunni Therik. En un primer moment s'havia relacionat els arrestats al Raval amb aquest grup. Saura ha afegit que Catalunya no és un focus d'actuació preferent de grups islamistes.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow CNI i Guàrdia Civil avorten atemptats imminents d'Al-Qaida en una operació al Raval de Barcelona
Go to top of page