El Síndic considera que l'accés directe de policies al padró és una vulneració de drets PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 09 gener de 2008
Redacció │ Barcelona

ImageEl Síndic recorda als responsables municipals que el padró ha de reflectir al màxim la realitat del cens de persones que viuen al domicili. Segons El País, en el transcurs de la presentació de l'informe, Rafael Ribó es va referir a les policies locals -com si no fossin part de l'administració local- i el seu accès directe al padró, que segons ell vulnera els drets fonamentals dels immigrants.

La unificació de criteris facilitaria complir amb el principi de seguretat jurídica i permetria als immigrants conèixer les expectatives de dret que tenen en les seves relacions amb el padró municipal, i evitar al mateix temps situacions de desigualtat en funció del municipi de residència. El síndic Ribó ha entregat avui al Parlament l'informe extraordinari "La gestió municipal de l'empadronament dels immigrants".

L'Informe es basa en els resultats d'un qüestionari respost per 70 ajuntaments, elaborat per la Fundació Carles Pi i Sunyer per encàrrec del Síndic sobre la gestió del padró municipal amb relació als immigrants.

L’informe analitza diferents aspectes vinculats a aquesta temàtica, estructurats en cinc capítols: la inscripció en el padró municipal; la inscripció en el padró municipal en els casos de sobreocupació d’habitatges i d’infrahabitatges; la baixa i la renovació de la inscripció d’estrangers en el padró municipal; l’accés i la cessió de dades del padró, i l’arrelament i el reagrupament familiar. El document recull també sengles apartats de conclusions i recomanacions.

Image Informe sobre la gestió municipal de l'empadronament dels immigrants< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El Síndic considera que l'accés directe de policies al padró és una vulneració de drets
Go to top of page