D' injuries, calúmnies, insults i altres esports virtuals PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 08 gener de 2008
Editorial

Des de fa uns dies alguns companys escriuen preguntant el motiu pel qual s'ha retirat de webpolicial la notícia relativa al canvis a la policia de Sabadell. La raó no és altre que el to i contingut d'alguns comentaris, i l'experiència que he tingut en els darrers mesos com a responsable de webpolicial. Tot i que en aquest cas no ha estat així, en tres ocasions he hagut d'aportar els fitxers d'accesos a la web a diferents jutjats d'instrucció del país. Ha estat doncs un acte de responsabilitat i la impossibilitat de llegir al moment el 52 comentaris que es van generar. Un cop s'hagin llegit, i moderat, la notícia es tornarà a publicar.Image

Lamentablement, sembla que aviat tindré que atendre més citacions de la pàgina que no de la meva activitat professional com a guàrdia urbà. Continuo pensant que alguns usuaris d'aquest web més que policies semblen nens de P-3 al patí de l'escola. Per desgràcia el fenomen no és exclusiu d'aquesta web, i només cal veure els comentaris que deixen molts lectors a les edicions digitals dels diaris. És raonable que els afectats per insults en aquesta o qualsevol altre pàgina exigeixin pro-acció per part dels administradors. És el que s'ha fet. Però cal tenir clar que tothom ha d'adoptar una actitud responsable a l'hora de fer comunicacions a la web. I de fer-les, assumir-ne totes les conseqüències. Cal no confondre opinar amb injuriar i insultar. Es tracta de sentit comú en definitiva, i més tenint en compte la nostra professió.

Dol que es digui que aquesta web ha de ser imparcial i que no es pot posicionar en cap assumpte, quan tots els mitjans ho fan en cada notícia publicada. I agradi o no webpolicial és un mitjà de comunicació, llegit per més de 3000 persones cada dia. La pàgina té un clar compromís amb la feina ben feta, la professionalitat, la democràcia i els Drets Humans. Així que com a responsable no em puc quedar impassible davant el fet que la forma de premiar la feina mal feta d'alguns comandaments de policia sigui ascendir-los per interessos polítics i no professionals. I el que més em sobta, que es facin investigacions penals per comentaris a la web i no per la presumpta sostracció de 10.000 euros en dependències d'una administració pública.

Es recorden les normes ús dels comentaris:
  • Les opinions són dels usuaris (visitants de la pàgina), no de webpolicial.org.
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • webpolicial.org es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
  • D'acord amb la Llei de Serveis de Societat de la Informació webpolicial registra de forma automàtica tots els usos de la pàgina i les seves aplicacions, essent a disposició de les autoritats judicials en cas de requeriment.
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow D' injuries, calúmnies, insults i altres esports virtuals
Go to top of page