Generalitat i Govern central tanquen avui l’acord sobre el finançament dels Mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 27 desembre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageAquest dijous es reuneix la Junta de Seguretat de Catalunya amb el finançament del cos de Mossos d'Esquadra com a tema principal a tractar. El president de la Generalitat, José Montilla, presideix per segona vegada aquest òrgan de coordinació en una sessió en la qual també participen el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura.

Finalment ambdós governs han tancat un acord que inclou el finançament dels darrers 1.200 agents que s'han incorporat als Mossos per a cobrir el desplegament a les comarques de Tarragona i del sud de Barcelona.

Un dels objectius de la reunió de la Junta de Seguretat d'avui és segellar el sistema de finançament dels Mossos per a l'any 2008. La Junta també analitzarà la situació de la seguretat ciutadana a Catalunya i es preveu un conveni en matèria de seguretat privada. També està previst que el cos dels Mossos d'Esquadra s'incorpori a la base de dades sobre violència de gènere que gestiona la Secretaria d'Estat de Seguretat.

L'última reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya s'havia fer el dia 5 de març. En aquella ocasió el Govern de la Generalitat i el ministeri de l'Interior van acordar crear un Comitè Policial de Catalunya per garantir la coordinació dels diferents cossos que actuen al territori català. També es va decidir que els Mossos s'incorporessin als centres de coordinació duanera de Les i La Jonquera.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page