L'Ajuntament de Roses fitxarà el cap de la comissaria dels Mossos per comandar la policia local PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 30 novembre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageCom si del mercat d'hivern futbolístic es tractes, el Punt anuncia avui el fitxatge de l'Inspector de CME de Roses per l'Ajuntament de la mateixa ciutat. L'aprovació l'any vinent de la Llei del Sistema de Policia de Catalunya hauria de facilitar una mobilitat major entre mossos i locals, així com la lliure designació del cap de policia local. El cas de Roses confirma l'habitual sortida a la direcció de la protecció civil per els qui ocupaven la prefectura.

Segons l'article de Tura Soler, l'actual cap de la comissaria dels Mossos de Roses, l'inspector Eduard Campà, serà el nou cap de la policia local de la població, si fructifiquen, tal com es preveu que ho facin, les negociacions amb l'alcaldessa Magda Casamitjana, que pretén amb aquesta operació aconseguir un «ambiciós projecte policial» per al municipi. El fitxatge d'Eduard Campà va lligat al trasllat de l'actual cap de la policia local, Joan Romero, a un càrrec de responsabilitat en matèria de protecció civil a l'Ajuntament.

La història es repeteix. L'operació que es prepara a Roses és gairebé idèntica a la que va fer l'Ajuntament de Figueres quan el veterà cap de la policia local Francesc Rojo va assumir tasques de protecció civil i va ser substituït al capdavant de la policia local per Josep Riera, provinent dels Mossos d'Esquadra. De fet, altres municipis de l'Alt Empordà que tenen cos de policia local també han optat per fitxar un mosso d'esquadra per comandar-la. És el cas de l'Escala, on Ramon Pérez fa anys que n'assumeix el comandament, i també de Llançà, que va fitxar Victor Alcázar. Es preveu que Campà s'incorpori a la policia local a partir del gener.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page