Destituït el cap de la policia de Roma per usar un permís de minusvàlid caducat per aparcar PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 25 novembre de 2007
Agències

ImageL'alcalde de Roma, Walter Veltroni, ha destituït el comandant de la policia municipal, Giovanni Catanzaro, després de ser enxampat in fraganti quan utilitzava per aparcar el seu cotxe un permís d'estacionament per a minusvàlids que estava caducat i pertanyia a una àvia que l'havia perdut.

El comandant Catanzaro ha estat denunciat avui pel diari local Il Messaggero, que en un reportatge fotogràfic mostra com el cap de la policia local aparcava el seu vehicle particular en un carrer pròxim a la cèntrica plaça d'Espanya, una zona prohibida, per anar a un restaurant.

Al tauler de control de l'automòbil, segons assegura el diari, ja que la foto es veu borrosa, hi havia exposat un permís d'accés per a minusvàlids la titular del qual és una dona de 86 anys; aquest document, però, no és vàlid perquè la dona havia presentat fa temps la denúncia per pèrdua.

Catanzaro s'ha defensat dient que el permís trobat al tauler de control del seu cotxe havia estat col·locat allà "per error" per la seva companya sentimental i que correspon a la mare d'aquesta.

El ja excap dels municipals romans ha assegurat que la seva companya l'havia posat al seu cotxe per portar la seva mare al centre i que ell es va oblidar de treure'l.

"Preu exageradament car"

"És veritat que sóc el comandant de la policia municipal i que no he de cometre irregularitats, però estic pagant un preu exageradament car respecte del que he fet", ha afirmat.

El comandant reconeix que ha aparcat en una zona prohibida, però s'ha preguntat "si hi ha cap comandant que no hagi rebut cap multa a la seva vida", i ha reconegut que les seves accions poden ser "censurables" però creu que ha estat la víctima de "una caça de bruixes per part de la premsa".

Catanzaro ha assenyalat que està "tranquil" ja que no tenia "cap interès d'endur-se un permís que no necessitava", perquè, segons ha explicat, a partir de les set de la tarda l'accés a aquell carrer és permès.

El grup de majoria de centreesquerra de l'Ajuntament ha condemnat l'actuació de Catanzaro i ha assenyalat que destituir-ho "és l'únic que es pot fer per retornar la confiança als ciutadans ofesos i torbats i per garantir serenitat al cos injustament perjudicat per l'actuació del seu màxim representant".

L'oposició conservadora, per boca de Francesco Giro, de Força Itàlia, ha comentat que la decisió de l'alcalde és "un acte necessari", ja que "el que ha de fer respectar les regles, no pot ser responsable del seu incompliment".

Per la seva banda, el president del sindicat Codacons, Carlo Rienzi, ha demanat que es porti a terme una verificació extraordinària de tots els permisos per a minusvàlids que s'han emès a Roma.

Catanzaro estava al càrrec del cos de policia municipal, format per 6.500 agents, des del maig del 2006 i fins que es designi un nou comandant es mantindran en el càrrec els vicecomandants Angelo Giuliani i Donatella Scafati.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Destituït el cap de la policia de Roma per usar un permís de minusvàlid caducat per aparcar
Go to top of page