Josep Palouzié i Cristina Manresa formaran part del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 21 novembre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageImageSegons recull el diari El Punt, Josep Palouzié, cap de la policia local de Girona i la intendent dels Mossos Cristina Manresa, cap de la comissaria de Sants-Monjuïc seran els dos representants policials del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya, un òrgan pioner a l'Estat espanyol, que serà presentat oficialment demà pel conseller d'Interior, Joan Saura.

La resta d'integrants del comitè d'ètica seran l'exfiscal anticorrupció i exfiscal en cap de Catalunya, Carlos Jiménez Villarejo i dos representants del món jurídic.

La primera responsabilitat d'aquest nou comitè serà la redacció del futur codi d'ètica per als Mossos i les policies locals de Catalunya, un codi que ha de marcar les pautes de la professió policial més enllà dels principis bàsics i dels règims disciplinaris. Després, el comitè tindrà l'obligació de redactar un informe anual sobre el compliment dels principis ètics i deontològics del sistema policial català. Els ciutadans podran mantenir una interrelació amb el comitè, que en cap cas serà una oficina de queixes, segons apunten fonts oficials.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Josep Palouzié i Cristina Manresa formaran part del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya
Go to top of page