Condemnat un policia per coaccionar un periodista d''El País' PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 13 novembre de 2007
Agències

L'audiència provincial de Barcelona ha condemnat un policia per un delicte de coaccions a un fotògraf d''El País', quan aquest intentava desenvolupar la seva feina. El fotògraf, Joan Guerrero, es va trobar un dispositiu policial al carrer quan es dirigia a la redacció del diari i va considerar que podia haver-hi notícia, pel que va efectuar diverses fotografies.

El cap del dispositiu policial se'n va adonar i va demanar a Guerrero que s'identifiqués. Aquest va explicar que era periodista, però no va poder provar-ho amb documents. Això va provocar que el policia li prohibís realitzar més fotografies, a més de demanar-li que entregués la càmera amb la que havia pres imatges.

El policia va obrir la càmera, malgrat les recomanacions de Guerrero, que li va indicar que no ho fes ja que les fotografies s'espatllarien. Tot i això, el policia va obrir la càmera i va arrancar el carret, fet que va provocar que un total de setze fotografies es fessin malbé.

L'Audiència provincial considera que es va violar la "libertad de obrar, concurriendo violencia, tanto en la forma de intimidación, como en la de “vis in rebus”( fuerza en las cosas),impidiendo al Sr. Guerrero seguir haciendo fotografías contra la voluntad de éste por la vía de hecho de arrancar el carrete de la máquina fotográfica, pese a la oposición del Sr. Guerrero, consiguiendo que se velaran las fotografías que éste había realizado en la calle. Y ello sin estar el acusado legítimamente autorizado para hacerlo, es decir sin que concurra ninguna causa de justificación".

És per aquest motiu que el policia ha estat condemnat a pagar tres diaris durant dotze mesos. Per cada dues quotes que deixi de pagar el policia, es veurà privat d'un dia de llibertat. De la mateixa manera, el policia haurà d'indemnitzar Joan Guerrero amb 200 euros pels danys morals.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page