Bustos amaga els informes sobre els 10.000 euros sostrets i l'auditoria feta per Interior PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 12 novembre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageTot i que a les darreres eleccions l'equip de Manuel Bustos es presentava amb el compromís de transparència en la gestió municipal, l'Alcalde de Sabadell ha ordenat no permetre la difusió dels informes relatius a l'estat del cos de policia municipal i a la desaparició en dependències policials de prop de 10.000 euros intervinguts en un operatiu contra el narcotràfic.

Després de la crisis al cos de seguretat sabadellenc -provocades en part segons fonts sindicals per la gestió del germà de l'alcalde i agent en excedència del cos dels Mossos d'Esquadra, així com la gestió política del cas Bemba-, l'ajuntament va encarregar un estudi per a determinar les causes del desgavell al cos. El Departament d'Interior mitjançant el Sots director General de Coordinació de Policies Locals, Carles Sánchez, va assumir la direcció tècnica de l'estudi. Al maig de 2006 el Sots director es va presentar en persona i va realitzar reunions amb tots els guàrdies, comandaments i sindicats de la Policia Municipal, amb el compromís que el resultat seria conegut també per tots els integrants del cos. Es dona la coincidència que Carles Sánchez va ser també cap de policia municipal de Sabadell per uns mesos.

Després de les eleccions municipals d'aquest any, la Generalitat va fer lliurament del resultat de l'estudi a la Policia Municipal. Si més no l'Alcalde de la ciutat considera que es tracta d'un informe confidencial i que els treballadors del cos no tenen cap necessitat de conèixer el resultat. Advocats de Dret Públic han declarat a webpolicial que hi ha suficients mecanismes legals per forçar l' accés al document.

10.000 euros intervinguts primer, i sostrets després

Una situació semblant es viu en el cas de 10.000 euros que van desaparèixer al novembre de 2006 de les dependències de la policia local després d'una actuació en que es van incautar fins a 30.000 euros i una quantitat important de droga. Tot i les demanades de dos dels sindicats del cos l'ajuntament es nega a donar explicacions en relació al cas. De moment segons el Diari de Sabadell, que es referia declaracions oficials, s'ha tancat el cas amb una sanció de dos dies sense sou i feina per a un sots-inspector en actiu del cos, i que encara ostenta responsabilitats en el comandament de la policia.

La situació ha portat el sindicat majoritari CCOO a demanar la intervenció del Síndic de Greuges a fi que requereixi a l'Ajuntament perquè informi a aquest sindicat sobre les actuacions administratives realitzades sobre el cas. Els sindicats denuncien també que segons les seves informacions aquests fets mai han estat sota procés judicial, tot i tractar-se de delictes molt greus comesos pressumptament per funcionaris públics.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page