Afició Rangers 1 – Autoritats BCN 0 PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 08 novembre de 2007
Redacció │ Barcelona

Image

La imatge de sis seguidors dels Rangers pixant a ple dia al monument a Francesc Macià de la Plaça Catalunya ha caigut com una galleda d'aigua freda a l'alcaldia de la ciutat. Tot i la concreció de les ordenances municipals de civisme, tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d'Esquadra van veure limitada la seva actuació tant per l'estat i el número de persones infractores. Estratègies preventives pel que fa a la venta, transport i/o distribució d'alcohol al centre de la ciutat, o un control estricte en els desplaçaments haurien evitat molts incidents.

Estupefacció. Indignació. Són alguns dels adjectius que els barcelonins empraven per referir-se a la situació de sentir-se estrany a la seva pròpia ciutat.

Dels 20.000 seguidors dels Rangers més de la meitat viatjaven sense entrada. Tot i els grups de treball en el marc de la Unió Europea per al control de seguidors d'equips de fútbol problemàtics, a Barcelona han viatjat mil.lers de persones disposades a passar tres o quatre dies de vacances fent el que en el seu país és impensable. En aquests grups és imprescindible que hi participin de forma permanent els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, així com millorar la coordinació amb les policies d'on procedeixen els seguidors ultres.

Ordenançes de civisme a Europa

Problemàtiques semblants, van portar Bèlgica a aprovar les detencions preventives de hooligans per evitar aldarulls d'ordre públic, internant fins a 24 hores centenars de persones pertanyents a clubs radicals. Per la resta de conductes inciviques i antosocials la llei permet la detenció per un màxim de 12 hores fins que es garantitzi el pagament de la sanció.

ImageMentre a la ciutat comtal, les ordenances municipals que regulen els usos dels espais públics son molt clares a l'hora d'identificar les pràctiques incíviques. Tot i així, situacions com les d'ahir feien molt difícil l'aplicació de la normativa sense provocar situacions pitjors.

Dreta: Detall del fulletó editat per l'Ajuntament de Barcelona per donar a conèixer les ordenances municipals.

D'acord amb els convenis entre ajuntament i Interior, el civisme és un àmbit prioritari de la policia local, però tant urbans com mossos poden denunciar en aplicació de l'ordenança.

Image

Estat de la zona centrede Barcelona ahir a la nit.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Afició Rangers 1 – Autoritats BCN 0
Go to top of page