"122 és el nombre d’agents necessaris, però no l'ideal" PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 03 novembre de 2007
AVUI

ImageL’intendent Jaume Giné exposa els objectius de l’arribada dels Mossos al Baix Penedès, avantsala del desplegament policial a tota la demarcació de Tarragona. En l'entrevista al diari AVUI admet que el número d'efectius no és l'adequat. Aquestes afirmacions eren negades sistematicament quan Tura era al capdavant dels mossos.

Com ha anat l’estrena oficial al Baix Penedès?

La valoració és molt positiva, igual que la rebuda que ens han donat molts ciutadans. Ha estat emocionant. Hi havia persones que aturaven les patrulles per felicitar els agents i agrair-los el desplegament. Fins i tot han enviat flors al Vendrell. Aquesta és la primera comarca de la demarcació de Tarragona on els Mossos assumeixen plenes competències en seguretat ciutadana.

És l’inici de la fi del desplegament, un petit pas per a Tarragona, però un gran salt per als Mossos. Vaig ingressar fa 24 anys al cos i n’he fet el meu projecte personal. Per a nosaltres és important tancar Catalunya. M’imagino que els deuen quedar aspectes per polir.

En les setmanes prèvies, els agents destinats al Baix Penedès han fet immersió al territori en contacte amb la Guàrdia Civil. Entre altres coses, s’han inventariat 151 masies rurals, amb la relació de les persones que hi viuen, per fer més eficaç la nostra actuació. El mateix funcionament ens ajudarà a perfilar molts altres aspectes, com el temps que necessitem per desplaçar-nos. El desplegament ha generat moltes expectatives. Noten la pressió?

En aquesta vida s’ha de ser exigent amb els serveis públics, no intransigent. Farem tot el possible per estar a l’altura. Els nostres vehicles no surten només a gastar benzina. La nostra bandera és la proximitat. I ens interessa captar l’opinió de la gent.

El Baix Penedès és conflictiu?

No especialment, si bé la comissió de delictes contra el patrimoni, com el robatori a dins dels vehicles o amb força en propietats, estan per sobre de la mitjana catalana. Estic segur que el desplegament incrementarà el nombre de denúncies, cosa que no vol dir que es cometin més fets delictius. De fet, els ciutadans trobaran més mitjans per presentar-les. La comissaria estarà oberta tot el dia i estudiem implantar oficines mòbils que recorrin els municipis en dies assenyalats.

¿Són suficients 122 agents per gestionar una comarca amb tantes urbanitzacions i tan fluctuant pel que al nombre d’habitants?

A priori, 122 és el nombre d’agents necessaris per al Baix Penedès, no l’ideal. De totes maneres, podem rebre suport puntual d’agents de trànsit, que n’hi ha 32 més a la comarca, o fins i tot d’efectius destinats als serveis territorials o centrals, segons la necessitat.

La concentració de tots els agents al Vendrell no acaba de convèncer a Calafell, on hi havia una caserna de la Guàrdia Civil.

Un cop acabi el desplegament a tot Catalunya, si és necessari, es revisarà el model d’implantació. No sé si els informes ho aconsellaran, però si és així, es crearan noves instal·lacions a Calafell i on sigui.

¿Millorarà la coordinació amb les policies locals?

N’estic segur.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow "122 és el nombre d’agents necessaris, però no l'ideal"
Go to top of page