Els Mossos ja patrullen tot Barcelona i comencen a desplegar-se per la província de Tarragona PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 01 novembre de 2007
Agències

ImageAquesta mitjanit, els Mossos d’Esquadra han acabat el seu desplegament a tota la província de Barcelona, després d’arribar a les dues comarques que els quedaven: el Garraf i l’Alt Penedès. Ara li toca el torn a la província de Tarragona, on el desplegament ha començat aquest mateix dijous pel Baix Penedès.

Amb la penúltima fase de desplegament coberta, els Mossos ja tenen cobert un territori que suposa el 91% de la població. En total aquesta operació de desplegament inclou 1.123 efectius i 100 administratius, distribuïts en dotze comissaries, tres de les quals en emplaçaments provisionals. Gairebé la meitat d'aquests efectius treballaran al Baix LLobregat, la comarca més poblada. Al Garraf la prioritat en matèria de seguretat són les urbanitzacions i les cases aïllades.

Tot Barcelona compta ja amb agents dels Mossos d’Esquadra. El desplegament per la província s’ha finalitzat aquesta passada mitjanit, amb el desembarcament de la policia autonòmica a les comissaries del Garraf i l’Alt Penedès. A més, també s’ha donat per acabat el desplegament a la comarca del Baix Llobregat, iniciat fa més d’un any.

S’han incorporat un miler d’agents més, amb la qual cosa la policia catalana tindrà prop de 2.000 efectius en aquestes zones, que hauran de cobrir més d’1,4 milions de ciutadans.

12 noves comissaries

La seu central de la regió policial es troba a Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat). També hi ha comissaries a El Prat, Sant Boi, Gavà, Martorell, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels i Viladecans (el Baix Llobregat); Vilanova i la Geltrú i Sitges (el Garraf); i Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia (l’Alt Penedès).

Aquest desplegament ha costat prop de 70 milions d’euros, que s’han destinat a la construcció de comissaries (uns 50 milions); el parc mòbil, els equips informàtics i de comunicacions, mobiliari, material policial, vestuari, armament i munició.

Ara, un cop finalitzar el desplegament a Barcelona, començarà el de Tarragona. També aquesta mitjanit els Mossos han començat a arribar a la comarca del Baix Penedès, on compten amb una comissaria situada a El Vendrell. Hi haurà 122 agents i 25 vehicles per donar servei a uns 90.000 habitants.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page