Justícia a dos velocitats: empresonat a Itàlia un espanyol per pintades anarquistes PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 24 octubre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageLes manifestacions a la Via Laietana de Barcelona acostumen a acabar amb un seguit de grafits a les parets d'edificis privats i monuments que hi ha al llarg del recorregut habitual. Ningú sol èsser detingut per aquests fets. A Itàlia van per feina. Un jutge de Bolònia ha enviat un altre cop a la presó Juan Antonio Sorroche, el veí de Sarrià de Ter d´ideologia anarquista, que ja havia estat entre reixes en aquell país per un enfrontament amb la policia italiana i perquè suposadament va cremar unes furgonetes de la companyia de trens Trenitàlia. En aquest cas, Sorroche és a la presó per fer pintades en un carrer del centre de Bolònia.

El jutge l´ha condemnat a deu mesos de presó perquè considera que l´anarquista gironí va fer les pintades en una paret de gran valor històric i patrimonial. Segons el fiscal que s´ha fet càrrec del cas, els grafits que es vinculen amb Juan Antonio Sorroche, de 30 anys, «són una ofensa a la ciutat perquè s´han fet en el mur d´un carrer històric», com és el carrer Major.

Sorroche va ser detingut in fraganti amb quatre persones més, que també van ser detingudes i després condemnades. Miroslav Bogunovic és l´únic que ha entrat a la presó juntament amb el gironí per una condemna de deu mesos. Els altres, David Martini, Alicia Hermoso i Michele Alessio han estat sentenciats a quatre mesos, però estan en llibertat.

Juan Antonio Sorroche va ser detingut per la Guàrdia Civil el 21 de desembre de l´any passat a Vilablereix per la seva suposada vinculació amb la crema de furgonetes de Trenitàlia a la tardor del 2005. Va ser extradit a Itàlia i empresonat. El jutge el va condemnar el 6 de juliol a 12 mesos per danys amb l´agreujant de terrorisme i el 8 d´agost va recuperar la llibertat.

El seu nom va sonar molt durant el cas Núria Pòrtulas, a qui els Mossos d´Esquadra van presentar a les autoritats judicials de l´Audiència Nacional com la seuva companya sentimental. Abans de la tardor del 2005, Sorroche ja havia estat quatre mesos en una presó italiana per enfrontar-se amb uns policies que van acabar ferits.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Justícia a dos velocitats: empresonat a Itàlia un espanyol per pintades anarquistes
Go to top of page