La Generalitat crea el Comitè d'Ètica de la policia per promoure bones pràctiques en mossos i locals PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 19 octubre de 2007
Redacció │ Barcelona

El Govern va aprovar dimarts el decret de creació del Comitè d'Ètica de la policia per promoure les bones pràctiques entre els Mossos i les policies locals de Catalunya. Aquest consell, el primer a tot Espanya i que va ser anunciat pel conseller d'Interior, Joan Saura, el mes de març passat, només existeix en algunes policies locals, com la de Girona, i en altres països com Anglaterra o Canadà.

El comitè, de caràcter consultiu, tindrà també com a objectiu "contribuir a la prevenció d'actituds contràries als drets de les persones en l'àmbit policial" i és, segons va explicar Saura en el seu moment, conseqüència de les recomanacions del Consell d'Europa en matèria de comportament ètic policial.

Després de la seva creació, el comitè s'encarregarà d'elaborar un codi d'ètica de la policia de Catalunya que farà propostes per a la millora de la conducta ètica policial i de la imatge pública de les policies catalanes i per a la millora en la prestació del servei policial i de les relacions amb els ciutadans.

De la mateixa manera, el nou òrgan col·laborarà amb l'Institut de la Seguretat, analitzarà les denúncies i informacions que puguin afectar conductes relacionades amb la corrupció policial, l'abús de poder o altres infraccions del codi ètic o que puguin atemptar contra les bones pràctiques policials.

Segons Saura, el comitè serà "bo per a la societat" i també per als policies catalans, que són "els primers interessats" i "també ho demanen", tot i que va sostenir que el nivell de la policia catalana és "molt bo" i que només un 1% de les denúncies per maltractaments es demostren certes.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La Generalitat crea el Comitè d'Ètica de la policia per promoure bones pràctiques en mossos i locals
Go to top of page