Condemnats dos mossos d'esquadra per bufetejar i insultar un menor PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 16 octubre de 2007
Agències

L'Audiència de Barcelona ha confirmat una sentència que condemna dos mossos d'esquadra a multes de fins a 480 euros per haver bufetejat i insultat un menor que se'ls va encarar quan li van demanar que s'identifiqués al Pont de Vilomara i Rocafort (Bages).

En la seva sentència, la Secció Cinquena de l'Audiència desestima el recurs presentat per la fiscalia i els dos agents contra la sentència d'un jutjat de Manresa (Bages) que el desembre de l'any passat els va condemnar per una falta de lesions i una altra d'injúries a penes de 480 i 360 euros.

Els agents van denunciar al seu torn el noi per un presumpte delicte de resistència i desobediència a l'autoritat, però la Fiscalia de Menors va arxivar el cas.

Al carrer, amb uns amics

Els fets que van motivar la denúncia contra la policia van tenir lloc l'11 de desembre del 2006, quan els agents es van dirigir al menor, que estava en un carrer del Pont de Vilomara amb un grup d'amics, i li van demanar que s'identifiqués.

Durant aquesta operació, es va produir un "incident verbal" entre els agents i el noi en què aquest es va comportar "de forma exaltada", afegeix la sentència, de manera que un dels mossos el va bufetejar a la cara.

El menor va començar a demanar llavors explicacions per la bufetada; davant d'això la patrulla va demanar reforços i es van presentar dos agents més, una de les quals va tornar a pegar a la cara al noi, que es va anar alterant encara més, de manera que finalment va acabar reduït a terra per tres dels policies.

Durant l'actuació policial, un mosso es va referir al menor dient-li "fill de puta", motiu pel qual ha estat condemnat també per injúries.

El noi va quedar a disposició de la seva mare, que havia estat avisada per la policia, i l'endemà va anar a l'hospital, on li van diagnosticar erosió al genoll i al canell dret, així com un hematoma al pavelló auricular esquerre.

Versions coincidents

El Jutjat de Manresa basa la seva condemna en la versió exposada per tres dels amics del noi, declaració que ha avalat ara l'Audiència de Barcelona per considerar que les seves explicacions són "en l'aspecte essencial coincidents", i escasses les contradiccions en què van incórrer.

A més, la sentència de primera instància recorda que en el mateix informe dels Mossos d'Esquadra "en cap moment es fa referència a cap actuació contra el menor que, causalment, expliqui les ferides que es van documentar l'endemà".

De fet, recorda la sentència, l'informe relatava que un dels agents va intentar agafar pel braç el noi per tranquil·litzar-lo, a la qual cosa aquest va reaccionar donant-li un fort cop a la mà, i en cap moment al·ludia "a la necessitat d'utilitzar la força (encara que sigui la mínima imprescindible) per calmar, tranquil·litzar o impedir el comportament agressiu del menor".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page