Els Bombers a exàmen: comença el Campionat Mundial de Rescat PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 15 octubre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageBarcelona presenta del 15 al 19 d'octubre el Campionat Mundial d'Excarceració (World Rescue Challenge) en què prop de 200 bombers de diversos països participen i comparteixen tècniques d'excarceració. Un total de 30 equips d'elit en excarceració de diversos països visiten Barcelona al llarg d'aquests dies per parlar sobre els avenços en els temes relacionats amb el tractament de les víctimes a l'esplanada del Fòrum de Barcelona.

Alhora, els serveis d'emergències d'arreu del món competiran cada dia, de 9.00 a 17.00 hores, a l'esplanada del Fòrum, on hi haurà l'oportunitat de veure en acció professionals que alliberen persones atrapades a l'interior d'un vehicle sinistrat com a conseqüència d'un accident de trànsit.

Així ho ha explicat la regidora coordinadora de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, que ha destacat la importància que té per a la ciutat la celebració d'aquest esdeveniment.

"A banda de la competició, el més important és l'intercanvi d'experiències i la incorporació de nous coneixements per als bombers perquè així es constitueix una elit en el rescat de persones", ha afegit Escarp.

La regidora també ha subratllat que una de les novetats d'aquesta edició del campionat és que les demostracions de rescat de persones estan obertes al públic, ja que hi ha la intenció de conscienciar que cal reduir la velocitat i la conducció de risc.

El World Rescue Challenge és un esdeveniment internacional, professional i formatiu, que s'ha celebrat en diversos països del món, com ara Austràlia, Escòcia, Sud-àfrica i Anglaterra.

El campionat, que se celebra a Barcelona per iniciativa de l'Ajuntament i l'Organització Mundial de Rescat, pretén millorar la preparació dels cossos de salvament de tot el món per proporcionar la millor assistència a qualsevol persona davant un accident.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els Bombers a exàmen: comença el Campionat Mundial de Rescat
Go to top of page