Nou comissari a Reus per la marxa de Josep Miquel Duran a la Policia Municipal de Sabadell PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 06 octubre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageManuel Rivera és el nou comissari de la Guàrdia Urbana de Reus des d'aquest divendres en substitució de Josep Miquel Duran, intendent del cos des del maig del 2000 que abandona el càrrec després d'acceptar una comissió de serveis per posar-se al davant de la Policia Municipal de Sabadell. Les negociacions de Duran per acceptar la prefectura de Sabadell han durat mesos i suposen un repte professional donada la situació crítica del cos sabadellenc. Es desconeix el destí de Jordi Roviralta, fins ara cap de Sabadell.

Durant la gestió de Duran al capdavant de la Guàrdia Urbana, l'Ajuntament de Reus destaca la construcció de la nova comissaria, la reorganització interna del cos i la creació de l'Oficina d'Atenció a la Víctima. La iniciativa de fer constar a les denúncies de trànsit que havia passat en el moment de buscar serveis de prostitució va ser molt polèmica i l'altra cara de la gestió de Josep Miquel Duran.

Sabadell: un repte professional

En els darrers quatre anys la capital vallesana ha tingut tres caps de policia diferents procedents del món local, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia. Cap d'ells va aconseguir redreçar la situació. Duran haurà d'afrontar el fort abstentisme que perdura a la plantilla, la manca de planificicació i organització, així com la pèrdua per un sots-inspector de prop de 10.000 euros que encara no han estat localitzats. El clima laboral al cos vallesà -segons alguns l'Estil "Bustos"- ha propiciat que en poc més de tres anys 50 agents hagin abandonat la policia municipal.

Més plantilla

Per fer front al degoteig d'agents, l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat per l'exercici 2008 una ofertapública de 40 places d'agent, 6 de caporal i 3 de sergent. Al cos continua la preocupació ja que els nous agents no s'incorporen fins el juny de 2009, un cop acabin el curs sel.lectiu obligatori a l'Institut de Seguretat de Catalunya.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Nou comissari a Reus per la marxa de Josep Miquel Duran a la Policia Municipal de Sabadell
Go to top of page