La policia de Los Angeles utilitzarà projectils dotats de GPS en persecucions PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 04 octubre de 2007


Image

Una de les facetes policials més reproduïdes a la gran pantalla son les persecucions. Amb YouTube moltes de reals s'han posat a l'abast de tothom. Els agents que les han viscut en primera persona saben que es tracta d'una situació molt perillosa, i sovint sense sentit en relació al fet delictiu associat. Una empresa nordamericana ha ideat un dispostiu revolucionari consistent en un projectil que s'enganxa al vehicle i que permet iniciar el seguiment telemàtic immediat des de les sales de comandament.

Los Angeles i Florida pioneres

Actualment la policia local de Los Angeles i la Unitat de Trànsit de la policia de Florida estan realitzant proves amb StarChase Pursuit Management System -traduït seria Sistema de Gestió de Persecucions-, del qual es preveu la seva introducció massiva als dos cossos a partir del segon trimestre de 2008.

El dispositiu consta d'un llançador de projectils portàtil o instal.lat fixe al frontal del vehicle, el qual dispara la unitat guiada per làser i comença així el seguiment del vehicle sospitós. El dispositiu queda enganxat per un adhesiu de contacte agressiu que no es pot arrencar. La senyal es transmet al moment a la sala de coordinació del cos actuant i converteix una persecució en una activitat de interceptació amb menys risc.

Reducció de riscos

Aquest nou producte s'enquadra amb la tendència dels cossos de policia nord americans en desenvolupar eines de treball no letals per aconseguir una millor efectivitat i reduir la responsabilitat civil de l'administració en cas de possibles accidents -molt habituals en persecucions.

A PARTIR MINUT 2 EXPLICACIÓ DEL SISTEMA< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page