Una cadena de negligències fereix un mosso a ACD Les Corts PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 20 setembre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageFa quatre setmanes que un agent en pràctiques de la PG-CME va resultar ferit al punxar-se amb tres xeringues que es trobaven a la bossa d'efectes personals d'un detingut. En aquests moments l'agent afronta la fase final del tractament de retrovirals postexposició. Segons fonts mèdiques el risc de contagi en aquest cas és baix. Es considera elevat quan la punxada es produeix immediatament després de ser utilitzada.

La Direcció General de la Policia ha endegat una investigació interna per esclarir les raons per les quals les xeringues es van recollir, diligenciar després com part dels efectes personals i custodiades, en comptes de procedir al seu dipòsit en els contenidors especialment habilitats.

Segons companys de l'agent afectat, les xeringues haurien arribat a ACD Les Corts després que una patrulla de Sant Martí hagués obligat al detingut a recollir les xeringues que es trobaven al seu voltant, fins a 30 segons aquestes fonts. Les xeringues es van traslladar a continuació a l'Àrea Central de Detinguts de la ciutat de Barcelona a la comissaria de Les Corts. Un cop allà es van recomptar les xeringues i es van incloure a l'Acta d'efectes personals. En el moment del seu trasllat, un dia més tard, l'agent afectat va agafar la bossa per donar sortida als objectes personals juntament amb el detingut. Va ser en aquell moment quan l'agent va notar les punxades, adonant-se després que eren a conseqüència de xeringues.

Risc baix

Tot i la cadena de despropòsits del cas, el Departament de Salut informa que en aquestes situacions el risc és molt baix. Així, de les exposicions al HIV en centres hospitalaris per accidents amb xeringa de cada 1000 casos es produeixen entres dos i tres infeccions. En cas d'accident els protocols sanitaris vigents recomanen el tractament immediat i sempre abans de les 72 hores transcorregudes des de l'exposició accidental.

< Anterior
webpolicial » Inici
Go to top of page