Barcelona reconvertirà els vigilants d'AREA en Auxiliars de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 17 setembre de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageSegons fonts de Barcelona Serveis Municipals, l'empresa de l'ajuntament de la que depenen els vigilants d'AREA (verdes, blaves i CiD), a partir del primer d'octubre els seus treballadors vestiran ja els nous uniformes i distintius amb la llegenda "Auxiliars de la Guàrdia Urbana de Barcelona". La mesura es fa en aplicació de l'article 96 de la Carta Municipal, que contradiu la reforma aprovada al 2003 de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat (art. 53.2).

A finals de 2003 el Govern va aprovar la reforma de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat introduint la possibilitat que les grans ciutats comptessin amb funcionaris dependents de les policies locals per a l'ordenació, senyalització i direcció del trànsit. La legislació estatal preveu que aquests cossos auxiliars han d'estar formats per funcionaris, requisit que no compleix cap dels treballadors de BSM.

ImageMadrid va ser la primera a crear el cos d'Agentes de Movilidad, amb la finalitat segons de Ruiz-Gallardón de descarregar la policia local d'aquestes tasques i dedicar de ple el cos municipal a la lluita contra la inseguretat ciutadana. Els darrers mesos alguns experts han apuntat en la possibilitat de que desaparegui el cos auxiliar ja que la propera reforma del Codi Penal inclourà una sèrie de delictes relacionats amb el trànsit que farà imprescindible la intervenció d'agents de policia en aquests casos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Barcelona reconvertirà els vigilants d'AREA en Auxiliars de la Guàrdia Urbana
Go to top of page