Imputats dos responsables de l'Ajuntament de Barcelona per tolerar sorolls d'una sala de festa PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 12 setembre de 2007
Agències

El jutge d'Instrucció número 23 de Barcelona ha citat a declarar en qualitat d'imputats dos càrrecs municipals del districte de Ciutat Vella perquè aclareixin les seves responsabilitats en les molèsties que presumptament va causar el soroll de la sala de festes El Cangrejo als veïns que resideixen a sobre del local.

En la seva resolució, el jutge cita a declarar a finals d'octubre el gerent del districte de Ciutat Vella en el moment dels fets, Jordi Parayre, i el cap del departament de llicències i inspecció, Joan Carles Talens, per un presumpte delicte contra els recursos naturals, el medi ambient i la salut pública i un altre de prevaricació mediambiental.

Il·legalitat rere il·legalitat

L'instructor, que actua a instàncies d'una querella presentada per la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), també ha citat a declarar el propietari d'El Cangrejo, Eugenio Julián Bergés, que va reobrir el local aquest estiu després de tenir-lo un any clausurat per reformar-lo i adaptar-lo a les exigències administratives.

El fiscal de Medi Ambient relata en la seva querella que Bergés va adquirir el local el 2002 amb una llicència que li permetia explotar-lo com a bar i que el va convertir il·legalment en una sala de festes i espectacles de transformisme. A més, destaca que l'actual propietari de l'establiment no tenia la llicència d'activitat, que se li va denegar expressament l'abril del 2003.

Malgrat això, Bergés va instal·lar il·legalment un potent equip de música i altaveus d'amplificació de so que feien soroll durant les hores de funcionament del local. Així, les molèsties generades els dijous, divendres i dissabtes a la nit pertorbaven "la vida familiar i la salut física i psíquica" dels veïns que resideixen a sobre de la sala.

Els càrrecs de districte querellats, per la seva part, van dictar una ordre de tancament l'octubre del 2005, tot i que la Fiscalia manté que no la van executar i que, en definitiva, "no van fer res per complir la legalitat i impedir la prossecució de l'activitat contaminant, sinó que la van consentir, permetre i tolerar".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Imputats dos responsables de l'Ajuntament de Barcelona per tolerar sorolls d'una sala de festa
Go to top of page