El Govern aprova la reforma de la Conselleria d´Interior per encarar el final del desplegament PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 29 agost de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageLa Generalitat va aprovar ahir en la primera reunió després de vacances, el decret que defineix la reforma de la Conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Aquesta reestructuració preveu que el número dos de la conselleria, Joan Boada, passi a assumir la nova Direcció General de Protecció Civil i la de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, fins ara en mans de Joan Delort.

Fonts del Govern van informar que una de les raons de la reestructuració respon a la necessitat d'encarar amb una estructura solida la fase final del desplegament de la policia de la Generalitat. La nova visió de dividir la seguretat en àmbits de policia per una banda i emergències per l'altre, xoca amb l'esperit de la llei de l'Institut de Seguretat de Catalunya -unifica les escoles de policia i bombers a Mollet- o la del 112. Per algunes persones properes a la Conselleria la partició de Interior no és més que un reflex de la relació tibant entre Boada i Delort.

La nova estructura

Dependran de Boada tot el sector d'emergències i els set nous serveis territorials de la Conselleria d'Interior que es crearan. A més, controlarà la Direcció General de Jocs i Espectacles, que es reforçarà amb la creació de la Subdirecció General de Gestió i Control, la Subdirecció General Tècnica i de Projectes i l'Observatori del Joc. Aquesta última àrea estudiarà i contribuirà a definir estratègies de desenvolupament del joc, per convertir-se en un referent en la promoció del joc responsable .

Encapçalant la Secretaria de Seguretat, Joan Delort s'encarregarà de dirigir les polítiques públiques en matèria de seguretat i policia i, per tant, la seva tasca se centrarà a completar el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Catalunya, que es preveu que s´enllesteixi el 2008. També assumirà les noves competències que l'Estatut atorga a Catalunya en matèria policial.

Renovada DGP

El decret aprovat avui pel Consell de Govern, en la seva primera reunió després de les vacances d'estiu, també detalla la nova estructura de la direcció general de la Policia: fixa una divisió clara entre l'àmbit policial més operatiu i el d'organització, planificació i anàlisi i aposta per un nou model d'investigació amb el qual combatre els nous tipus de delictes i per la creació d'unitats específiques de proximitat i atenció al ciutadà en cada regió policial. Amb aquesta reestructuració, que també preveu el nomenament de nous comandaments, Interior vol "modernitzar" l'organització del cos de Mossos d'Esquadra, "millorant-ne l'efectivitat i la coordinació", i "equiparar-lo a la majoria de policies europees".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page