Tura dubta de l'eficàcia de la castració química i opta per internar els agressors sexuals PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 23 agost de 2007
Agències

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, dubta de l'eficàcia de la castració química com a mesura de control dels agressors sexuals que reincideixen després de complir condemna. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha afegit que aposta per l'internament en un centre psiquiàtric si abans de sortir de la presó es demostra que el condemnat no s'ha rehabilitat a causa d'un trastorn mental.

Montserrat Tura no creu que la castració química sigui la mesura més eficaç per controlar agressors sexuals reincidents un cop han complert la condemna. La consellera de Justícia considera que en aquests casos el millor és la reclusió en un centre psiquiàtric, sempre que s'hagi demostrat que el condemnat no s'ha rehabilitat.

La titular de Justícia considera que no es poden prendre mesures generalitzades, ja que, segons ha afirmat, "l'afirmació general sempre porta injustícia i equívocs".

Tot i això, Montserrat Tura ha assegurat que cal estudiar la viabilitat de la castració química a la comissió creada per afrontar la reincidència d'exreclusos condemnats per delictes molt greus, que s'ha de reunir el mes que ve. Aquesta comissió, pionera a l'estat espanyol, està formada per experts en medicina i en dret, entre d'altres.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page