Els turistes continuen sent les principals víctimes del petit delicte PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 20 agost de 2007
Redacció │ Barcelona

Image

No es tracta d'una icona turística. És una de les comissaries de Barcelona dels Mossos d'Esquadra. Als àlbums digitals dels turistes que publiquen a internet es recull la visita a les dependències policials -amb esperes de promig de dues hores- com una part més del viatge. Tot i les operacions T-10, el treball de fures i les unitats de paisà de la Guàrdia Urbana, qualsevol esforç s'ha vist anul·lat pel marc legislatiu penal en relació al furts.

Modus vivendi

Pels professionals reincidents en el furt i robatoris al descuit, la detenció és només una part del seu ofici. S'organitzen en grups per fer contravigilàncies als agents de paisà, i cas de no evitar la detenció assumeixen la multa com una interferència mínima al seu balanç de resultats mensuals. Molts carteristes poden arribar a guanyar fins a 600 euros diaris en furts en estacions d'autobusos i espais cèntrics de la ciutat, mentre que les multes no acostumen a superar els 300 euros.

Senyalització de carrers

Mentre que a ciutats com Amsterdam o Londres son habituals senyals oficials de la policia advertint del perill de carteristes, a Barcelona només s'han instal.lat senyals que informaven que els tril.lers ofereixen una juguesca amb engany.

L'actuació “limitada” de l'administració ha portat a les víctimes a senyalitzar determinats carrers de Barcelona amb grafits en anglès que inclouen la llegenda “Els carteristes estimen als turistes”, o senyals més gràfiques com la que il·lustra aquest article. Una recerca a google de “Barcelona pickpockets” (carteristes de Barcelona en anglès) recupera més de 51.000 pàgines. Moltes es tracten de guies de viatges amb els consells habituals, però d'altres inclouen en forma de blog o fòrum (versió original, traducció automàtica) les experiències dels desafortunats visitants de Barcelona.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els turistes continuen sent les principals víctimes del petit delicte
Go to top of page