La Guàrdia Urbana de L’H* fa una tancada a la prefectura PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 16 novembre de 2004
El col·lectiu de la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès) comença, aquest divendres, una tancada indefinida a les seves dependències. Els agents protesten perquè volen millorar les seves condicions laborals. Asseguren que a les instal·lacions que ocupen hi ha, actualment, una plaga d'escarabats i, a més, demanen una millor organització dels servies per part de la direcció. Es queixen que, a vegades, reben ordres contradictòries. El consistori, per la seva banda, creu que els agents "intenten pressionar ara que es negocia el conveni col·lectiu".

Les dependències del carrer del Migdia són l'escenari que han triat els agents de la Guàrdia Urbana per tancar-se de manera indefinida, fins que no se solucioni allò que demanen. Asseguren que tenen "uns equipments i unes instal·lacions deficients" ja que els locals "no reuneixen les condicions mínimes de seguretat i salubritat" ja que, per exemple, estan patint "una plaga d'escarabats".

També denuncien que hi ha una "inoperància de la direcció" que, a vegades, comporta que "hi hagi ordres contradictòries" a complir per part de la Guàrdia Urbana. Mantenen que "no hi ha organització en els serveis", que "falta personal", que "no es negocien alguns punts del conveni" perquè hi ha "un desinterès absolut per part del consistori".

Els agents de la Guàrdia Urbana, que en la seva pràctica totalitat secundaran la tancada mentre no tinguin torn de feina, creuen que la situació amb l'Ajuntament "ha arribat al límit". Esgrimeixen que els que surten, en realitat, perjudicats són els propis ciutadans de L'Hospitalet. Demanen més plantilla ja que asseguren que "l'any 2000 érem 307 agents i ara som 267. I això tenint en compte que la ciutat no para de créixer".

La presència dels Mossos no soluciona tota la feina perquè "aquest cos no pot assumir totes les tasques". Els agents creuen que "no estem parlant només d'una qüestió econòmica" sinó de temes de condicions laborals. "Ens hem de canviar al soterrani, al costat de pous cecs i, per això, hem de conviure amb els escarabats" diuen.

La versió de l'Ajuntament

Per la seva banda, el consistori creu que la Guàrdia Urbana "pressiona" ara que "s'està negociant el conveni col·lectiu". Des de l'Ajuntament, "no es comparteix ni els arguments ni els mitjans de la protesta".
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La Guàrdia Urbana de L’H* fa una tancada a la prefectura
Go to top of page