SAP-APPAC es consolida com a nou sindicat majoritari tot i que a USC Barcelona no guanya PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 25 juliol de 2007
Redacció │ Barcelona

Dels 10545 agents convocats a les urnes, 6188 van votar en una de les eleccions més renyides que es recorden al Consell de Policia. La coalició SAP-APPAC (vinculada a UGT) amb 2858 vots i 6 representats al Consell -5 bàsica i 1 intermèdia- ha estat la força sindical més votada, seguida de SPC-CAT amb 2544 vots i 5 representants a l'escala bàsica. Algunes forces sindicals han qüestionat el canvi de règim del vot per correu en ple període electoral. Uns 100 mossos han votat en blanc.

SME-CCOO ha obtingut dos representants a l'escala bàsica i un a l'executiva amb un total de 769 vots, mentre que APESME ha obtingut l'únic representant per l'escala superior amb 17 vots. Els agents de la dinovena promoció, tot i finalitzar el període de pràctiques recentment, no han pogut participar a les eleccions.

Els sindicat vinculats a UGT i CCOO han perdut de forma significativa a les unitats de Seguretat Ciutadana de la Regió Metropolitana -la que té més agents del cos- i a Ponent en favor de SPC-CAT. Les condicions de treball en aquestes regions sembla que han estat detonants i es podria interpretar com una crítica als acords signats recentment amb Interior de puja de les retribucions per sota de les de bombers.

El nou escenari ha estat rebut amb decepció per part de la coalició SPC-CAT, tot i que pel Sindicat de Policies de Catalunya suposa una nova etapa ja que tanca els conflictes derivats de la desvinculació de Comissions Obreres fa dos anys.

Mercadeig sindical

En aquestes eleccions s'ha donat la paradoxa que els sindicats tenen molts més afiliats que no pas vots. Aquesta situació afecta especialment als sindicats que ofereixen cursos per als mèrits de concursos interns del cos. Durant les eleccions s'han repartit regals -llanternes, clauers, claus manilla i maletes troley- per afavorir el vot entre els agents.

Defensa del col.lectiu i Fundació Santos Santamaría

De cara als propers mesos, totes les forces sindicals coincideixen en que cal tancar aspectes com la jubilació, segona activitat i l'equiparació de retribucions amb bombers. Justament en aquest sentit, la setmana passada s'anunciava que el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) juntament amb Er.N.E., Policia Foral de Navarra i S.P.F. , havien arribat a un acord de col·laboració per defendre la dignificació de la tasca policial i tots els interessos laborals dels treballadors de la seguretat pública.

Per la seva banda, el sindicat de mossos SAP-APPAC, ha creat una fundació dedicada a promoure el prestigi de la professió i a donar suport a tots els Mossos d'Esquadra i a les seves famílies. En concret, la Fundació donarà cobertura als agents en totes les eventualitats que puguin tenir en el desenvolupament de la seva carrera. La Fundació Santos Santamaría rep el nom en record de la figura de l'agent mort en acte de servei víctima de l'organització terrorista ETA l'any 2001.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page