Una "greu" apagada deixa 300.000 abonats sense electricitat PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 23 juliol de 2007
Agències

Image

Uns 110.000 abonats de Fecsa Endesa continuen encara sense electricitat a Barcelona a conseqüència de l'avaria que aquest matí ha tallat el subministrament elèctric a bona part de la ciutat. L'arribada de la nit obligarà a reforçar les mesures de seguretat per tal d'evitar incidents. L'Ajuntament manté activat el pla d'emergència des de mig matí i Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han sumat esforços per garantir la normalitat en el trànsit.

Amb l'arribada del vespre es treballa en l'habilitació normal de l'enllumenat públic. La policia vigilarà amb especial dedicació aquelles zones que no puguin tenir el seu enllumenat habitual i es preveu que durant la nit patrullin les zones més sensibles unes 200 patrulles mixtes.

Pel que fa a la ressolució de l'avaria, a poc a poc es va restablint el servei en diverses zones de la ciutat, bé per la reparació de les subestacions afectades, bé per la redistribució del servei des de les diferents subestacions i l'ús de grups electrogens. Tot i així, sembla que la normalització total pot trigar uns dies a arribar. Els 30.000 abonats afectats que depenen de la subestació d'Urgell podrien recuperar el subministrament elèctric al llarg de la nit, mentre que els 70.000 abonats depenents de la subestació de Maragall podrien passar la nit a les fosques i es probable que la solució de l'avaria trigui dies o fins i tot alguna setmana. A les nou del vespre es calcula que el 60% de semàfors continuaven sense funcionar.

Donat que les xifres d'abonats s'han de multiplicar pel nombre d'usuaris de cada llar, el nombre total d'afectats pot ser quatre o cinc vegades superior, i de fet, afecta zones de gairebé tot Barcelona.

Des del comandament conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra s'ha fet una crida a l'estalvi energètic, per evitar puntes de consum en aquests moments. A més, el Ministeri de Defensa ha posat a disposició de la ciutat diversos grups electòrgens. Cassolada a l'Eixample

Veïns del districte de l'Eixample, el més afectat per l'apagada, han començat cap a les 22.00 hores a protestar amb diverses cassolades perquè no tenen subministrament elèctric des de fa gairebé 12 hores. Durant diversos minuts, els veïns han fet sonar les cassoles, botzines o han llançat petards en diferents carrers de l'Eixample com Roger de Flor, passeig Sant Joan, Rosselló o Independència.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page