Trànsit estudia multar els conductors que programin el navegador mentre circulen PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 17 juliol de 2007
Agències

ImageLa Direcció General de Trànsit (DGT) està analitzant la possibilitat d'introduir en la pròxima reforma de la llei de seguretat viària multes i pèrdues de punts per als conductors que programin el navegador mentre circulen. Pel que fa als accidents Espanya registra el quart any consecutiu de reducció de fatalitats, però augmenten entre els motoristes.

Així ho ha anunciat el director de la DGT, Pere Navarro, que ha avançat que s'està estudiant "introduir com a infracció" la programació del navegador "amb el cotxe en marxa", així com que s'han realitzat consultes amb la indústria perquè impedeixi que es puguin programar aquests aparells quan se circuli. Navarro ha mostrat la seva preocupació per aquestes accions, ja que "la meitat dels accidents en autopistes i autovies es produeixen per distracció del conductor", segons ha recordat.

Pel que fa a la multa i a la pèrdua de punts, el responsable de Trànsit ha indicat que pot ser la mateixa que circular parlant amb el telèfon mòbil, que es considera infracció greu i suposa la pèrdua de tres punts. "Programar el navegador és semblant a parlar pel telèfon mòbil i hauria de tenir la mateixa consideració en la pèrdua de punts i la infracció", ha subratllat.

Augmenten les víctimes sobre dues rodes

Fins al dia d'avui han perdut la vida a les carreteres espanyoles 1.445 persones, i per això Navarro ha advocat que "queda un gran camí per recórrer", però s'ha mostrat optimista: "Tot indica que serà el quart any consecutiu en què es redueixin els accidents a Espanya, però l'any és llarg i difícil".

Des de la Comissió Europea es planteja que el gran problema actual és el de les motos, ja que s'ha incrementat sensiblement el nombre d'aquests vehicles a les ciutats, i és un vehicle més vulnerable, va indicar Navarro. En l'actualitat un de cada sis morts per accidents de trànsit circulava a dues rodes i, si no es fa res, el 2010 seran dos de cada tres, segons Navarro.

Per una altra part, el responsable de la DGT ha cridat l'atenció sobre els viatges de tornada de dinar, sopar i d'alguna festa en què es registra més sinistralitat, i ha reclamat que es reforci l'atenció al volant.

La reforma del Codi Penal

Per la seva banda, el president de la comissió no permanent de Seguretat Viària al Congrés dels Diputats, Jordi Jané, ha demanat que s'adeqüin i revisin els límits de velocitat perquè siguin creïbles i estan bejn posats, de cara a la pròxima reforma del Codi Penal en matèria de trànsit, en què es penalitzaran els excessos de velocitat.

El diputat de CiU ha advocat per una formació més gran en seguretat viària a l'escola, perquè els accidents de trànsit són la primera causa de mort entre els joves. Així mateix, ha reclamat que s'agilitzin els tràmits per escurçar els temps que transcorren entre que es comet la infracció i que es rep la multa a casa.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Trànsit estudia multar els conductors que programin el navegador mentre circulen
Go to top of page