Interior selecciona 33 immigrants de 10 països per al curs d'aspirants PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 09 juliol de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageSegons recull el Periódico, finalment s'han cobert 33 de les 110 places destinades a aspirants amb cultures diferents a la catalana. Mentre duri la preparació, la Conselleria d'Interior els pagarà 285 euros mensuals, la meitat del salari mínim interprofessional. L'objectiu de l'incentiu és atraure futurs policies autonòmics amb coneixements de les cultures estrangeres que ja formen part de la realitat de Catalunya.

No s'han cobert, ni de lluny, les 110 places ofertes. Des d'Interior asseguren que ja sabien que no hi hauria tants aspirants, encara que van preferir estar preparats per si de cas. Després d'un rigorós procés de selecció i després de descartar 10 aspirants nacionalitzats espanyols però amb altres requisits incomplerts, finalment són 33 els joves d'entre 18 i 26 anys que començaran el curs el pròxim mes de setembre.

Fonts de la conselleria van explicar que es tracta d'un primer grup format majoritàriament per homes --hi ha algunes dones, però no n'han especificat el nombre-- procedents de 10 països diferents. Sense quantificar tampoc quants aspirants hi ha de cada país, les mateixes fonts afegeixen que es tracta de joves procedents del Marroc, República Dominicana, Brasil, Uruguai, Guinea Equatorial, Pakistan, Perú, Colòmbia, Romania i Argentina.

PUNT DE PARTIDA

Però més que destacar-ne la procedència, els responsables d'Interior prefereixen posar l'accent en les cultures que representen: àrab, dominicana, mexicana, francesa, anglesa, grega, gitana, basca, romanesa i portuguesa. També volen deixar clar que aquest curs, on els candidats treballaran sobretot la llengua i la cultura catalanes, no porta els aspirants directament a l'escola de policia. Si superen aquesta primera formació, el grup se situaria en el mateix punt de partida que qualsevol altre candidat. És a dir, hauran de superar proves teòriques, físiques i psicotècniques abans d'ingressar al centre de Mollet (Vallès Oriental).

La selecció, segons les mateixes fonts d'Interior, ha estat "molt rigorosa". El fet que un dels requisits sigui tenir la nacionalitat espanyola ha constituït ja una selecció importantíssima perquè dels centenars de joves immigrants que s'han interessat per la possibilitat molt pocs complien aquesta condició. A part de la nacionalització, els candidats també havien de saber llegir, escriure i tenir el carnet de conduir. La conselleria destaca, d'altra banda, la formació acadèmica del grup: un és diplomat; 12 tenen acabada l'educació secundària; nou, el batxillerat; sis, algun tipus de formació professional, i cinc han obtingut el graduat escolar.

ESFORÇ INSTITUCIONAL

"Hem d'esforçar-nos perquè a mitjà termini la composició dels mossos sigui un reflex de la societat a la qual ha de servir". D'aquesta manera sintetitza la filosofia d'aquest projecte a llarg termini el director de l'Escola de Policia de Catalunya, el magistrat Carlos González, que també afegeix: "Pensem continuar amb aquesta experiència perquè és molt necessari que la policia catalana tingui prou agents que siguin capaços de comprendre la llengua, els costums, els models de vida i les relacions culturals i socials d'aquestes comunitats que són cada vegada més presents a casa nostra i aconseguir una interrelació amb ells".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Interior selecciona 33 immigrants de 10 països per al curs d'aspirants
Go to top of page