Hereu anuncia que la Guàrdia Urbana creixerà un 23% per augmentar la seva tasca de proximitat PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 05 juliol de 2007
Agències

ImageL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat avui que la Guàrdia Urbana sumarà 750 nous agents durant aquest mandat, cosa que suposarà un increment net del 23% de la plantilla i permetrà augmentar la seva presència territorial i la seva tasca de prevenció i proximitat.

Aquest anunci, concretat per l'alcalde durant una visita al barri de la Bordeta, suposa el primer compromís d'importància que assumeix el Govern municipal format per PSC i ICV-EUiA a la capital catalana, precisament en un dels punts que més havia reclamat l'oposició (CiU i PP) en els últims quatre anys.

En total, entre els anys 2007 i 2010 es convocaran 750 places d'agent de la Guàrdia Urbana, a raó de 180 l'any 2007; 230 places el 2008; 200 el 2009 i 140 places el 2010.

Aquestes 750 places noves serviran per cobrir les vacants anuals per jubilació o baixa --que són poc més d'un centenar a l'any-- i per poder incrementar les plantilles de les Unitats Territorials als 10 districtes de la ciutat de 1.300 a 1.600 agents, xifra que suposa un augment net del 23%.

Augment de patrulles a peu

En una primera fase, els nous agents es destinaran majoritàriament als districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Monjuïc, mentre que aniran a la resta de districtes de manera planificada durant les fases posteriors.

Hereu ha explicat que, amb aquest increment de plantilla, la Guàrdia Urbana de Barcelona podrà potenciar, des de la proximitat, les feines de "seguretat, prevenció i convivència".

Segons l'alcalde, els barcelonins percebran un augment d'agents patrullant a peu la ciutat, encara que en cada barri es potenciarà el mètode més eficient, decidit pels mateixos professionals, ja sigui patrullar a peu, en bicicleta --com a la platja--, en moto o en cotxe. No obstant, ha destacat que el percentatge d'agents que treballarà al carrer serà del 93%.

Ara més "útil" que abans

La Guàrdia Urbana de Barcelona tenia 2.400 agents l'any 2000, actualment en té 2.600 --la ràtio en la capital catalana fixa un mínim de 2.475 agents-- i a finals de l'any 2009 en tindrà 2.800, segons els càlculs municipals, de manera que en només dos anys (2007-2009) haurà crescut tant com en set anys (2000-2007).

Al ser preguntat pels periodistes per si aquest increment d'agents de la Guàrdia Urbana dóna la raó a CiU i el PP, que durant l'últim mandat van denunciar la falta d'efectius i van exigir un augment de plantilla, Hereu ha respost que augmentar la plantilla en anys anteriors "hauria estat menys útil que ara". En aquest sentit, ha explicat que l'augment d'agents es podrà absorbir ara i serà més efectiu que en els últims anys.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page