Interior desconeix si els ajuntaments treuen punts PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 03 juliol de 2007
AVUI

ImageEl Servei Català de Trànsit (SCT) desconeix si els ajuntaments estan aplicant correctament les sancions del carnet per punts. Ahir en la roda de premsa de balanç en el primer aniversari del nou permís, el conseller d'Interior, Joan Saura, es va excusar dient que és la direcció general de Trànsit (DGT) qui té les competències. Per tant, segons el conseller, només la DGT pot donar informació sobre si els 203 municipis que tenen Policia Municipal estan aplicant correctament la norma.

Aquest desconeixement contrasta amb l'interès mostrat fa un any pel SCT perquè els ajuntaments apliquessin correctament les sancions de punts. Aquesta actitud no deixa de sorprendre si es té en compte que la mortalitat a les vies urbanes només s'ha reduït en un 2,7% en els últims tres anys i és la principal assignatura pendent en la reducció de la sinistralitat a Catalunya. Sense anar més lluny, fa uns dies el RACC insistia en la necessitat de millorar la coordinació amb els ajuntaments, ja que l'eficàcia del carnet baixa si no s'aplica de forma homogènia.

Un altre dels problemes del nou carnet és la lentitud en els tràmits administratius per a la retirada de punts. Dels 356 conductors que ja han perdut tots els punts, 312 encara poden conduir perquè no se n'ha fet efectiva la retirada del carnet. Aquest és un altre element que preocupa perquè la distància entre la infracció i la sanció és tan llarga que aquesta última perd efectivitat.

Molts expedients oberts

Per reduir aquest període de temps, Saura va anunciar que el SCT està ultimant una proposta, que enviarà a la DGT, que farà més senzills i ràpids els tràmits administratius. Dels 292.000 expedients oberts pels Mossos d'Esquadra en l'últim any, el SCT només n'ha pogut tancar 76.251, només una quarta part. N'hi ha alguns que fa que estan oberts des del juliol passat.

L'estrella de les infraccions continua sent l'excés de velocitat, que és la font de més de la meitat de les multes entre el total de conductors. El segueixen, a molta distància, la manca d'ús del cinturó de seguretat i del casc, les alcoholèmies positives i l'acció de parlar per mòbil. Aquest ordre, però, s'altera en el cas dels conductors que han perdut tots els punts. Entre aquest grup, la principal sanció és conduir amb un permís no apte per al tipus de vehicle que portaven (33%), la velocitat (un 23%) o l'alcoholèmia positiva (20,92%).

El director del SCT, Josep Pérez Moya, va reconèixer ahir que una gran part d'aquest conductors perdia de cop els dotze punts, ja que circulaven infringint les tres normes abans descrites. Un 92% d'aquests conductors són homes.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 28. Dimarts, 3 de juliol del 2007

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page