Advertència a tots els agents per extremar les precaucions davant un possible atac terrorista PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 01 juliol de 2007
Redacció │ Barcelona

Image

Per reduir riscos innecessaris cal evitar patrulles unipersonals en qualsevol servei policial.

La situació a Anglaterra, on l'amenaça de Al-Qaida s'ha confirmat, i la recent reclamació de l'Al-Andalus en comunicats de la organització islamista han encès totes les alarmes de les unitats d'intel·ligència dels diferents cossos de seguretat. En clau local, la ruptura de la treva d'ETA amb l'atemptat a Barajas i la posterior comunicació oficial fa unes setmanes, ha fet que el Ministeri de l'Interior, mitjançant instrucció, emplaci a tots els agents a extremar les precaucions tant en la vida professional com privada.

En qualsevol de les dues amenaces terroristes és altament provable que la primera línia de xoc en qualsevol intent d'atac el protagonitzin agents de policia de les unitats que presten servei al carrer amb patrulla o de paisà. En l'atac d'ahir a l'Aeroport de Glasgow, van ser ciutadans en un primer moment, i patrullers immediatament després, els que van reduir els terroristes que pretenien explosionar el vehicle a l'interior de la terminal. Un dels ocupants del vehicles portava també un artefacte explosiu adossat al seu cos.

Atac fora de servei

Pel que fa al grup terrorista ETA, entre els comandaments policials preocupa que la situació precària de la banda els faci optar per objectius fàcils com assassinar agents de policia fora de servei, tàctica habitual de la banda fins fa uns anys. Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, Ertzaintza i les principals policies locals del país ja han donat instruccions per extremar les mesures d'autoprotecció.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Advertència a tots els agents per extremar les precaucions davant un possible atac terrorista
Go to top of page