Totxo Rosa per als policies en el primer aniversari de Gaylespol PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 30 juny de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageEl Col·lectiu Gai de Barcelona va lliurar ahir els premis Triangle i Totxo Rosa. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van ser els guanyadors, amb un total de 295 vots, del guardó de càstig i denúncia. La nominació és fruit del cas de vexacions denunciades per un transsexual masculí contra la Guàrdia Urbana i els Mossos; segons el Col·lectiu Gai de Barcelona, el cas es pot fer extensiu a tots els cossos policials ja , que “fóra bo que estiguessin més sensibilitzats amb temes relacionats amb l’alliberament sexual”.

Des de l'associació de Gais i Lesbianes Policies consideren en canvi, que el “guardó” no es correspon amb la realitat diària dels agents i ho enquadren en un acte més de polifòbia com els viscuts darrerament.

Reacció dels policies gais en el seu primer aniversari

Des del grup de policies gais creat fa un any consideren que el Col·lectiu gai obvia els progressos en la visibilitat del fet homosexual a dins de la policia i en paraules del president de l'Associació de Gais i Lesbianes Policies “es pretén criminalitzar tots els policies per un únic presumpte cas de transfòbia i es tracta d'un clar exemple de la polifòbia viscuda els darrers mesos”.

El totxo rosa arriba just un any després de crear-se l'associació de Gais i Lesbianes Policies, a partir d'una primera jornada celebrada a Sitges amb un centenar de participants i en que es va debatre sobre aspectes del bullyng homofòbic, la violència domèstica i determinades problemàtiques delictives que afecten especialment a àrees freqüentades per gais i lesbianes. La cita va tenir una àmplia repercussió al conjunt de l'Estat i a l'estranger.

Seminari de diversitat sexual a EPC

El treball de l'associació en favor de millorar les relacions amb el conjunt de la comunitat s'ha traduït en la participació de membres de gaylespol en conferències amb entitats i l'atenció de víctimes d'agressions homofòbiques. En la vessant formativa, alumnes de la vintena promoció van tenir la oportunitat de participar voluntàriament en el Seminari sobre diversitat sexual, en que es van tractar aspectes de la sexualitat des dels àmbits sociològics, antropològics, i amb especial èmfasis en aquells aspectes legals que protegeixen als ciutadans d'actes d'homofòbia i discriminació. Així mateix es van portar a terme tutories sobre la temàtica en tres seccions. En les accions formatives hi van participar més de 200 alumnes.

Gaylespol, que aplega policies de Catalunya però també ertaiznes i, més recentment, policies nacionals i agents de la Guàrdia Civil, ha elaborat un qüestionari sobre coneixement i actituds envers les persones Gais lesbianes Bisexuals i Transexuals que va ser distribuït en aquesta experiència pilot i que servirà per dissenyar els futurs cursos de formació que aquesta associació i el Departament d'Interior portaran a terme a l'Institut de Seguretat de Catalunya. També es preveu fer una campanya amb el lema "No t'ho callis. Denuncia-ho.", coordinada per Gaylespol i amb el suport d'altres associacions GLBT, per encoratjar que les víctimes de delictes d'homofòbia i transfòbia els denunciïn, i alhora formar els cossos policials per a una millor atenció a aquestes persones. Actualment molts delictes en que la orientació sexual de les víctimes és transcendental, com casos de violència entre parelles gais o lesbianes, no es denuncien per por al rebuig o tracte policial i judicial.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Totxo Rosa per als policies en el primer aniversari de Gaylespol
Go to top of page