S'inicia el procés de selecció de 301 administratius que permetrà substituir a mossos d'oficines PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 30 juny de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageEl departament d’Interior ha iniciat avui el procés per seleccionar 301 administratius/ves per a la Direcció General de Policia. Aquest personal administratiu substituirà 301 mossos d’esquadra que actualment estan fent feines no operatives perquè així puguin passar a desenvolupar tasques estrictament policials. D’aquesta manera, es pretén reduir de manera important el dèficit d’agents que pateix actualment el cos. La previsió inicial de desplegament preveia que al finalitzar-lo l'any vinent 2000 mossos farien tasques no policials.

Aquesta mesura és la primera d’un pla més ampli de racionalització dels serveis policials per tal de reforçar la presència d’agents en tasques de seguretat ciutadana.

Segons un estudi previ fet per la Comissaria General Tècnica dels Mossos d’Esquadra, els 301 administratius que substituiran mossos d’esquadra es repartiran de la manera següent:

  • Regió Policial Girona....................................39
  • Regió Policial Central...................................17
  • Regió Policial Metropolitana Nord..............111
  • Regió Policial Metropolitana Sud.................20
  • Regió Policial Metropolitana Barcelona.......89
  • Regió Policial Pirineu Occidental...................4
  • Regió Policial Ponent...................................17
  • Regió Policial Camp Tarragona.....................4
  • Total.............................................................301 (agents alliberats)


El procés de selecció s’ha iniciat amb una convocatòria de places restringida al personal funcionari i interí de l’administració de la Generalitat que vulgui canviar de destí, tal i com estableix el III Acord general sobre les condicions de treball del personal funcionari.

Resultat d'un estudi de la Comissaria General Tècnica

L’estudi ha avaluat quins llocs de treball ocupats per agents policials podia ser dut a terme per personal no policial sense perdre eficàcia ni eficiència. Aquest personal administratiu també col·laborarà en determinats serveis policials, com ara l’atenció al ciutadà i la recollida i la introducció de denúncies i ordres judicials als sistemes d’informació del cos, una feina que es fa a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de cada una de les ABPs que hi ha al territori.

De l'anàlisi del treball que fan els agents de policia fet per webpolicial, se'n desprèn que algunes tasques que no suposen l'exercici de l'autoritat a la que representen, podrien ésser fetes per personal civil. En el cas de la Policia de la Generalitat , aquestes inclouen les tasques de coordinació operativa i enllaç a les sales com a operadors de ràdio i telèfon d'emergències (1280 agents), les tasques de planificació i gestió dels recursos humans (627 agents) i més tasques tècniques de la policia científica que podrien ésser desenvolupades per tècnics facultatius (400 agents).

A més d’aquestes 301 places destinades a substituir a mossos d’esquadra que fan tasques no estrictament policials, el departament d’Interior també seleccionarà altres 203 administratius/ves i personal de suport, 134 dels quals aniran destinats a les noves comissaries del desplegament previst pel proper 1 de novembre a la Regió Policial Metropolitana Sud i a la nova Regió Policial Camp de Tarragona. La resta, 69, cobriran les vacants de personal administratiu que fins ara té el cos. Una vegada s’hagin rebut les peticions de trasllat dels funcionaris i interins que vulguin anar a treballar a les unitats policials, l’oferta de treball es farà oberta i de caràcter públic.

Els administratius seleccionats hauran d’haver culminat estudis de batxillerat i els auxiliars administratius, d’ESO. Tots ells, rebran una formació específica a càrrec de la Direcció General de Policia, en col·laboració amb l’Escola de Policia de Catalunya, abans d’incorporar-se gradualment al cos de Mossos d’Esquadra durant l’últim trimestre d’aquest any i principis de l’any vinent.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow S'inicia el procés de selecció de 301 administratius que permetrà substituir a mossos d'oficines
Go to top of page