El fiscal general de l'Estat reconeix que el terrorisme islamista és la seva "principal preocupació" PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 26 juny de 2007
Agències

La Fiscalia General de l'Estat i la Fiscalia marroquina especialitzada en terrorisme islamista han acordat mantenir un "contacte permanent" i un intercanvi d'informació constant sobre aquesta matèria, que és "la principal preocupació" del ministeri públic espanyol. Així de clar s'ha expressat el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, des de Barcelona poc abans que la policia detingués dos presumptes terroristes vinculats a Al-Qaeda en aquesta ciutat, i poques setmanes després que ETA donés l'última treva per finalitzada.

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha explicat els resultats de la reunió que la setmana passada van mantenir les fiscalies d'Espanya i el Marroc. Segons el fiscal, dilluns passat va participar en una reunió amb representants de la fiscalia general del Marroc i dels principals tribunals superiors de justícia marroquins, entre els quals el de Rabat, i van avançar en la col·laboració contra el terrorisme islamista.

Per a Conde-Pumpido, aquest assumpte és "la principal preocupació" de la Fiscalia espanyola i també la més gran "font d'inseguretat" a l'estat, i per això per combatre'l cal "la col·laboració de les fiscalies del Magreb". En aquesta reunió, la Fiscalia General de l'Estat i la del Marroc especialitzada en terrorisme van acordar mantenir una col·laboració constant i garantir un "traspàs permanent d'informació, així com reforçar els punts de contacte" per combatre les activitats dels islamistes.

La Fiscalia General es va reunir també dimarts passat amb una "amplíssima representació" del ministeri públic rus, amb el qual es va comprometre a signar, aquesta tardor a Moscou, un protocol de col·laboració per garantir l'intercanvi d'informació entre les dues institucions per lluitar contra la criminalitat organitzada, especialment el narcotràfic i el blanqueig de diner. "Cal aprofundir en la transmissió d'informació amb els russos", ha defensat Conde-Pumpido, que va expressar als representants del ministeri públic de Rússia la seva preocupació per les màfies del seu país que es dediquen al blanqueig de diners des de la costa espanyola.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page