El consum de cocaïna a Espanya quadriplica la mitjana europea i ja supera el dels Estats Units PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 26 juny de 2007
Agències

ImageA Espanya, el 3% dels ciutadans d’entre 15 i 64 anys consumeix cocaïna. Aquesta xifra és quatre vegades superior a la mitjana europea, que és del 0,75%, i supera, per primera vegada, la dels Estats Units. Així ho ha alertat l’ONU, que ha assegurat que, des de 1999, el consum de cocaïna s’ha duplicat a casa nostra i un de cada cinc consumidors europeus és espanyol. A més a més, la meitat de les confiscacions de cocaïna que es van fer a Europa el 2005 van tenir lloc en territori espanyol.

L’ONU ha alertat que la taxa de consum de cocaïna s’ha duplicat a casa nostra i ha passat de l’1,6% de la població d’entre 15 i 64 anys de 1999, al 3% de 2005. Aquest percentatge és el més alt del 100 països que ha analitzat l’ONU, és quatre vegades superior a la mitjana de la Unió Europea i supera, per primera vegada a la història, el consum dels Estats Units.

I, mentre el consum de cocaïna no para de créixer, s’ha detectat un lleuger descens del de cànnabis, la droga més consumida a Espanya, que ha passat de l’11,3% a l’11,2% de la població d’entre 15 i 64 anys entre 2003 i 2005. També hi ha hagut una petita baixada els consum d’heroïna, amfetamines i èxtasis.

Pel que fa a les incautacions de droga, Espanya també està a la capdavantera. En concret, és el tercer país on més tones de cocaïna es van incautar durant el 2005, només per darrera dels Estats Units i Veneçuela, i el primer en tones de haixix, amb el 51% del total mundial i més del 70% de tot el haixix detectat a Europa. Per darrera, a molta distància, trobem Pakistan i el Marroc, amb el 7% del total mundial cadascun.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page