La 20ª promoció suma 1685 agents més a la Policia de Catalunya PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 21 juny de 2007
Redacció │ Barcelona

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d’Interior, Joan Saura, han presidit avui l’acte de cloenda del Curs de formació bàsica 2006-2007 de l’Escola de Policia de Catalunya a 1.261 Mossos d’Esquadra i 424 policies locals de 135 ajuntaments catalans. Al començament del Parlament del conseller de Saura part del públic ha xiulat amb insistència, tot i començar expressant el seu “màxim suport” als mossos.

“Herois del dia a dia”

El conseller ha afirmat que “els policies són els herois del dia a dia, resolen satisfactòriament les investigacions, s’enfronten a delinqüents molt perillosos i, en ocasions, fins i tot arrisquen la pròpia vida per salvar la d’una altra persona que pugui estar malferida en un accident de trànsit, o en mans d’una màfia, o enmig d’una catàstrofe natural o que sigui víctima de violència domèstica o que, simplement, es trobi desemparada”.

“Tenim una policia que ja és madura i ho demostra, fins i tot, detectant i perseguint aquelles conductes reprovables, absolutament minoritàries, aïllades i singulars, que puguin produir-se a nivell intern. L’autocomplaença és la nostra enemiga. I no només es demostra la maduresa investigant fets, sinó amb la transparència i autocrítica necessàries perquè la ciutadania pugui seguir confiant en nosaltres”, ha assenyalat el conseller.

El conseller ha esperonat als policies a continuar sent “un símbol de la convivència democràtica i una garantia per a l’exercici dels drets i llibertats de tothom. Això és el que els catalans i catalanes esperen de vosaltres i també per això teniu el meu màxim suport i reconeixement”.

El curs de la 20ena promoció de l’EPC va començar el passat mes de setembre amb 1.407 aspirants a Mossos d’Esquadra, dels quals 59 van renunciar durant el curs, altres 85 han estat suspesos i dos no han estat avaluats, amb la qual cosa avui han rebut el diploma un total de 1.261 nous agents de la policia de la Generalitat.

Pel que fa a policies locals, van començar el curs 457 agents, dels quals 7 van renunciar durant el curs i 26 han estat suspesos. Dels 424 policies municipals graduats, 107 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Un 30% de dones

Del total de 1.348 aspirants a Mossos d’Esquadra que han finalitzat el curs, 403 són dones, es a dir, un 29,9%, el segon percentatge més alt de la història de l’EPC, superat només pel curs 2003-04, quan el percentatge de dones va arribar quasi al 33%. Dels agents de policia local que han fet el curs només un 13,8% són dones.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page