Autocontrol i simulacions marquen l'aprovat per 1295 aspirants a mosso i 153 suspesos PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 19 juny de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageDes de fa uns dies els aspirants a mossos de la 20 promoció ja coneixen el resultat de la segona fase del procés selectiu per a convertir-se en agents del cos de mossos d'esquadra. De les 1448 places convocades, se'n cobriran 1295, ja que han suspès o renunciat 153 alumnes del curs de formació bàsica. Un cop llicenciats el proper 21 de juny, els mossos iniciaran la tercera fase de la oposició realitzant pràctiques.

De la Guàrdia Urbana de Barcelona no han superat el curs 10 i han renunciat tres. Els agents del cos Barceloní han fet els darrers dies un curs per completar i adaptar la formació rebuda a la realitat policial metropolitana. De la resta de cossos de policia local encara no han transcendit les dades.

Autocontrol i Mòdul 8

Una de les assignatures determinants en la superació del Curs de Formació Bàsica de l'Escola de Policia de Catalunya és la de Tècniques d'Autocontrol i d'actuació interpersonal, amb més de 60 hores i on es valora les capacitats de l'alumne en afrontar situacions límit o l´ús de les habilitats socials, intercomunicació i empatia.

El conegut com Mòdul 8 simula diferents situacions en un decorat que simula una ciutat -conegut com el boulevard- i on es valora com els agents apliquen in situ els coneixements de procediments, mesures de seguretat i les tècniques d'autocontrol. En l'avaluació hi participen l'instructor de cada secció, el professor de l'assignatura de la simulació i el tècnic-psicòleg d'autocontrol.

Vídeo de laMalla.net sobre el Mòdul 8


Les simulacions sovint son transversals i recullen elements de totes les assignatures del curs de formació bàsica (Drets Humans, Dret Administratiu, Dret Penal, Organització dels cossos, Assistència Sanitària, Autoprotecció ...).

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page