La policia de Girona haurà de justificar els escorcolls PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 12 juny de 2007
AVUI │ Elisabet Escriche

ImageLa policia local de Girona i els Mossos d'Esquadra entregaran un formulari als ciutadans que siguin aturats, identificats o escorcollats al carrer a partir del mes d'octubre. Amb aquesta mesura es vol augmentar l'efectivitat d'aquest tipus d'acció i evitar una discriminació de les minories ètniques. El projecte, batejat amb el nom d'Estratègies per a l'eficàcia de les identificacions i escorcolls policials, està extret d'una experiència que ja es du a terme a ciutats d'Anglaterra on hi ha un alt índex de població immigrant.

Abans de començar a distribuir el formulari, els agents faran un cicle formatiu per familiaritzar-se amb el document. "És molt positiu tirar endavant aquest projecte, perquè l'agent pot justificar al ciutadà el perquè d'aquest escorcoll", va puntualitzar ahir el cap de la policia local de Girona, Josep Palouzié. En cas que els ciutadans identificats considerin que els agents han vulnerat els seus drets, el formulari els permetrà presentar una reclamació contra el cos policial.

A part de Girona, també es farà per primera vegada a la localitat madrilenya de Fuenlabrada i a països com Bulgària i Hongria. També hi participa el centre UNESCO de Catalunya.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 31. Dimarts, 12 de juny del 2007

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La policia de Girona haurà de justificar els escorcolls
Go to top of page