Palafolls celebra dos anys en antena amb “Seguretat Ràdio” PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 11 juny de 2007
Redacció │ Barcelona

ImageAquest mes de juny farà dos anys que la policia local de Palafolls informa i dóna consells sobre seguretat als oients de Ràdio Palafolls. El programa informa sobre aquells aspectes de la seguretat que afecten de manera més directa al ciutadà, i proporciona un espai de debat mitjançant trucades en directe o correu electrònic. En dos anys ha aconseguit augmentar el número de consultes, així com oients de tot el Maresme.

La iniciativa

Va ser el juny de l’any 2005 el cap de la Policia Local de Palafolls, en Marc Peña i dos agents d’aquest Cos, en Raül Caballero i en Francisco Galvan, van posar en marxa el programa radiofònic, en directe tots els dimecres de set a vuit del vespre. La idea ja venia de l'anterior destí del cap de la Policia Local a la localitat de Santa Margarida de Montbui, on es va portar a terme un programa de característiques similars i amb un format semblant en Ràdio Montbui, temporada (2001-2002), i que posteriorment va es va passar a format televisiu on, a més de pels veïns de Montbui, podia ser vist per la resta dels habitats de la comarca de l’Anoia, ja que era emès en Televisió Anoia en la temporada (2001-2002) .

L'experiència ha anat més enllà de Palafolls ja que han estat molts els oients de municipis veïns els que s'han interessat per qüestions plantejades al programa. En la darrera temporada s'han rebut 659 consultes per correu electrònic, de les que més de dues terceres parts procedien d'altres localitats com Lloret, Tordera, Malgrat i Pineda.

“la informació és la base de la prevenció”

Aquest és el lema de l'informatiu policial. El programa té una durada d'una hora, on es donen consells sobre seguretat, es comenten noticies d'actualitat i la diferent normativa en relació a temes d’interès ciutadà (accidents i normativa de trànsit, campanyes de seguretat, gossos perillosos...) , es fa una taula rodona , amb l'objectiu de donar als oients informació útil per poder preveure o evitar des d'accidents de trànsit, fins a com han d’actuar en cas d'un atracament.El programa inclou una secció sobre estafologia i els enganys habituals, així com un espai d'entrevistes i un reportatge monogràfic.

L'espai s'emmarca dins de l'estratègia de proximitat de la policia local de Palafolls, i segons afirma el seu cap Marc Peña, “estem portant a terme un sistema de seguretat proactiu i de proximitat, de fet, el principal objectiu és arribar a la gent, fent del servei de policia un servei útil i eficaç, on el ciutadà vegi a la policia com un servei i no com un element repressor, faceta menys compresa, però en ocasions necessària per poder fer que els ciutadans pugin gaudir de tots els seus drets.”

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page