Set mil mossos exigeixen dignitat i reconeixement PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 06 juny de 2007
Agències

Image

Els agents han demanat respecte per la seva feina i han criticat la posició del Departament d'Interior en les últimes polèmiques protagonitzades pel cos. En arribar a la plaça Sant Jaume, els Mossos s'hi han trobat unes 300 persones, membres dels col·lectius antisistema que els han rebut amb crits de repulsa, justament, per les actuacions polèmiques. Els Mossos, portant pancartes en què es podia llegir Saura okupat de nosaltres o Presumpció d'innocència també per als policies, han rebut l'aplaudiment de diversos veïns i també d'agents de la Policia Nacional, que han sortit al balcó de l'edifici de Prefectura a la Via Laietana per saludar-los. Representants dels sindicats de tots els cossos estatals (CNP y GC), Ertzaintza i policies locals han participat a la manifestació.

Al crit de "Saura, dimissió", la marxa ha sortit de la plaça de Catalunya al voltant de les 18.00 hores en direcció a la seu d'Interior, a la Via Laietana. Allà, dos agents fora de servei han llegit un manifest, consensuat per cinc dels sis sindicats convocants --APESME, que representa comissaris i intendents, va preferir quedar-se'n al marge--, en què s'acusava el departament de ser el responsable principal del "descrèdit" del cos.

En el text, els sindicats SPC, CAT ME, APPAC, SAP-UGT i SME-CCOO asseguraven tenir l'"absolut convenciment" que "la responsabilitat d'haver facilitat, promogut i permès el descrèdit del seu propi cos és d'Interior" i demanaven a la conselleria que assumís "les responsabilitats polítiques oportunes".

Poc després, un grup d'okupes s'han enfilat a dalt de tot de la façana de la seu de CCOO i UGT en aquest mateix carrer i han desplegat una enorme pancarta en què es podia llegir: Mossos d'Esquadra, mentiders, prepotents, torturadors i assassins. ¿Víctimes o Botxins?, que ha pogut ser partida per la meitat per membres de l'organització de la manifestació.

Crits contra els okupes

Quan els Mossos han passat per on estava la pancarta, han corejat lemes contra els okupes com "Boti, boti, boti, okupa el que no voti", "Porcs", "Xampú" i, dirigint-se als tres joves antisistema que estaven a sobre de l'edifici han corejat: "¡No t'ho pensis, salta ja!".

A la confluència del carrer Ferran amb la plaça de Sant Jaume, un centenar d'okupes amb una pancarta contra la brutalitat policial esperaven els manifestants, però les fortes mesures de seguretat han evitat que es produïssin incidents. Al retirar-se la brigada antiavalots, els mossos de paisà els han ovacionat al crit de "kubotan, kubotan" i "a por ellos, oé, oé, oé".

Marxa unitària

En una roda de premsa conjunta, representants dels cinc sindicats del cos (SAP-UGT, SME-CCOO i els corporatius CAT, SPC i APPAC), a més del sindicat dels comandaments policials (APESME), han destacat la importància que la marxa sigui unitària. La protesta dels Mossos té el suport del Partit Popular de Catalunya, encara que cap membre de la formació anirà a la marxa "per no polititzar-la".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page