Els okupes es mobilitzaran contra els Mossos el mateix dia que els agents sortiran al carrer PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 05 juny de 2007
Agències

Image

Coincidint amb la manifestació que convoquen els sindicats dels Mossos d'Esquadra per defensar la professionalitat del cos, el col·lectiu okupa de Barcelona ha anunciat que farà diversos actes per protestar contra l'actuació de la policia catalana i contra el Departament d'Interior perquè considera que hi ha una persecució del moviment okupa.

Paral·lelament els sindicats dels Mossos d'Esquadra, que demà es manifestaran de forma unitària a favor de la "dignitat professional" de la policia catalana, han culpat el Departament d'Interior, dirigit per Joan Saura, de provocar el desànim al cos i "posar a la picota" la institució.

Al mateix temps que els Mossos d'Esquadra es manifestaran al centre de Barcelona en una protesta que organitzaran conjuntament els cinc sindicats del cos, el col·lectiu okupa farà una contramanifestació i simularà un cordó policial al voltant de la manifestació de la policia autonòmica. Segons han assegurat, volen protestar contra diverses actuacions policials, com les pallisses a detinguts a la comissaria de les Corts o l'ús del punxó "kubotan", així com contra el Departament d'Interior perquè consideren que persegueix el moviment okupa.

Fonts d'aquest col·lectiu reconeixen que aquest dimecres es poden donar "situacions complicades" quan coincideixin les dues mobilitzacions.

En la vigília, el col·lectiu okupa es concentrarà davant de la comissaria de les Corts a les vuit del vespre per protestar contra el que consideren maltractaments i tortures a detinguts.

La manifestació convocada pels sindicats policials, en la qual no hi haurà logotips sindicals, s'iniciarà a la plaça Catalunya amb el lema "Per la Dignitat policial i el seu reconeixement social" i abans de finalitzar a la plaça Sant Jaume s'aturarà davant de la seu de la Conselleria d'Interior, on es llegirà un manifest per protestar pel fet que la conselleria fes públic que havia apartat cinc agents acusats de maltractaments a detinguts a la comissaria de les Corts.

En una roda de premsa conjunta, representants dels cinc sindicats del cos (SAP-UGT, SME-CCOO i els corporatius CAT, SPC i APPAC), a més del sindicat dels comandaments policials (APESME), han destacat la importància que la marxa sigui unitària.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page